Dag 6: Shropshire Hills - zondag 8 mei

Het dorp Church Stretton in Shropshire, Engeland Het dorp Church Stretton in de Shropshire Hills Het dorp Church Stretton in heuvels van West Engeland Carding Mill Valley in Church Stretton, Engeland Carding Mill Valley in de Shropshire Hills, Engeland Pole Bank op de Long Mynd, Shropshire Long Mynd en Church Stretton in Shropshire, Engeland Oorlogsmonument in Church Stretton, Engeland

Wandelroute vanuit Church Stretton naar de Long Mynd: 10 kilometer

Carding Mill Valley in Shropshire, Engeland

In de ochtend nam ik eerst de trein van Ledbury in Herefordshire naar mijn herberg hier in Craven Arms. Dat is in totaal een uur inclusief overstappen in Hereford. Tot nu toe had ik tijdens deze trip in Engeland uitstekend weer en ook vandaag zou dat weer het geval zijn. Er hing onweer in de lucht maar weer net niet waar ik zou wandelen. Eén van de doelen tijdens deze reis was het bezoeken van de Carding Mill Valley en het opwandelen van de Long Mynd. Dit is niet de naam van een heuvel maar van een hooggelegen plateau al komt het voor de wandelaar op hetzelfde neer.

Om hier vanuit Craven Arms te komen is zeer eenvoudig, ook met het openbaar vervoer, want het ligt vlakbij. Dit gebied ligt namelijk pal aan de rand van het kleine en vrij leuk uitziende stadje Church Stretton. Dit is maar 10 minuten met de trein en als je met de auto gaat: er is genoeg parkeergelegenheid bij het bezoekerscentrum van de Carding Mill Valley. Dit gebied wordt beheerd en beschermd door de National Trust en je kunt er informatie krijgen en ook eten en drinken. Ik had verwacht dat dit een vrij rustige locatie zou zijn maar door de combinatie van zon, warmte en het feit dat het zondag was, was het enorm druk. Er kabbelt ook een beekje door de smalle vallei dus er waren ook veel mensen aan het relaxen bij het beetje water wat er was.

De vallei zelf is mooi maar ik wilde dus de Long Mynd op, het hoogst gelegen deel van de Shropshire Hills Area of Outstanding Natural Beauty. Hierboven was het aanmerkelijk minder druk, het aantal wandelaars hier waren op twee handen te tellen. Als je het pad door de Carding Mill Valley volgt dan kom je op den duur vanzelf bij de route omhoog. Het is een vrij pittige klim qua steilheid maar wel veilig want de paden zijn breed en stevig. Eenmaal boven kom je dus op een plateau dat voor een groot deel begroeid is met heidevelden. Nu in mei waren ze nog bruin maar als je hier eind augustus of september zou komen dan zou je rondwandelen in een zee van paars. Hoe mooi zou dat zijn? Hier op de Long Mynd volgde ik eerst nog het licht oplopende pad naar Pole Bank, met 517 meter het hoogste punt in de Shropshire Hills. Het was ietwat bewolkt en licht heiig maar de uitzichten mochten er zeker wezen. Vanaf hier wandel je eerst een stukje langs dezelfde route terug en slaat dan rechts af (althans, dat was mijn route) en dan daal je door heide en later ook gras uiteindelijk weer af naar Church Stretton. Met ongeveer 10 kilometer een niet al te lange wandelroute en zeker de moeite waard. Overigens, voor mensen die met de auto komen en niet het hele stuk heuvelop willen wandelen: er is ook parkeerplaats op het plateau. Er loopt namelijk ook een weg vanuit Church Stretton hiernaartoe. Die loopt evenwijdig aan de Carding Mill Valley. Als je overigens liever hier in Church Stretton, vlakbij de Long Mynd wilt overnachten dan is het Long Mynd Hotel misschien een goede optie.

De route op kaart

In het geval u de pagina met een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de kaart van de wandelroute


Weergave van de wandelroute: ongeveer 10 kilometer vanuit Church Stretton naar de Carding Mill Valley en heuvelop naar de Long Mynd. De route gaat via Pole Bank, met 517 meter het hoogste punt in de Shropshire Hills. Totaal aantal te overwinnen hoogtemeters is 520 meter. Als je een gedetailleerde kaart met alle wandelpaden van dit gebied wilt hebben, neem dan de Ordnance Survey Explorer Map van The Long Mynd & Wenlock Edge, nummer 217. Hier kun je deze (onder andere) bestellen: wandelkaart 217 - Long Mynd en Wenlock Edge.


Geïnspireerd? Boek zelf (in Church Stretton) of vraag een plan op maat


Hotel
Cottage in Engeland

Reisverslagen per dag

Kenwood House Cotswolds Cotswolds Cotswolds Malvern Hills Shropshire Shropshire Norwich Norfolk Norfolk Norfolk Norfolk
→ Terug naar overzicht Reisverslag Cotswolds, Shropshire en Norfolk→ Terug naar overzicht Wandelroutes in Groot-Brittannië

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers