Whitby aan zee in de North York Moors

Whitby in North Yorkshire Whitby in de North York Moors Whitby Abbey in Engeland Whitby in North Yorkshire North Yorkshire Moors Railway vanuit Whitby in Engeland hotels boeken via GBLCleveland Way aan de kust van North Yorkshire North York Moors National Park in Engeland Runswick Bay in North Yorkshire Staithes in North Yorkshire Robin Hood's Bay in North Yorkshire Esk Valley in North Yorkshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Whitby aan de kust van Yorkshire, Engeland

Whitby is een mooi kuststadje aan de kust van North Yorkshire in het noordoostelijk deel van Engeland. Het is gesitueerd aan de Yorkshire Heritage Coast. U kunt hier een paar historische bezienswaardigheden bezoeken waaronder de prachtige ruïne van de abdij. Deze kunt u bereiken door de 199 treden te bewandelen en tegelijk van een mooi uitzicht over het stadje te genieten. Het is aan het einde van de 19e eeuw de inspiratie geweest voor Bram Stoker om Dracula te schrijven. De mystieke ruïne in combinatie met rondvliegende vleermuizen en de dramatische kust inspireerde hem om zijn inmiddels wereldberoemde verhaal te schrijven. Nabij de abdijruïne vindt u ook enkele mooie oude straatjes, het havengebied met zijn kleine strandje, twee vuurtorens en eetgelegenheden. Er is ook nog een heel groot strand en dat loopt een paar kilometer door tot in Sandsend, parallel aan het kustpad. Andere bezienswaardigheden zijn het Whitby Museum en het Captain Cook Memorial Museum.

Daarnaast vindt u aan de rand van het stadje ook het North York Moors National Park waar u prima kunt wandelen. Dat geldt ook voor de lange wandelroute de Cleveland Way die door deze plaats trekt en waarvan u de schitterende kustpaden kunt volgen. Dat is nog niet alles. In het stadje kunt u namelijk ook op de stoomtrein stappen voor een ritje door het nationale park. Dat is de North Yorkshire Moors Railway die u naar Grosmont of nog een eind verder in Pickering afzet. De reguliere spoorlijn naar Middlesbrough is overigens ook de moeite waard. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Whitby.


Wandelen in Whitby

Deze plaats ligt ook aan de Cleveland Way, een prachtige meerdaagse wandelroute die vanuit Whitby langs de mooie kust trekt. Zo kunt u in oostelijke richting naar Robin Hood's Bay lopen of de route in westelijke richting nemen naar Sandsend, Runswick Bay of als u nog langer wilt wandelen, helemaal door naar Staithes. Langs deze kust rijden zeer geregeld bussen dus u kunt vanaf het eindpunt steeds eenvoudig de bus terug pakken. Daarnaast zijn er ook verschillende wandelingen verder in het binnenland te maken. Pak bijvoorbeeld de trein door de Esk Valley, stap uit en volg een deel van de Esk Valley Walk.

Meer info: Cleveland Way | Whitby - Robin Hood's Bay | Whitby - Runswick Bay
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de North York Moors
→ Badplaats, stadjes en dorpen in de North York MoorsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers