Danby en het Danby Lodge National Park Centre - North York Moors

Danby in de North York Moors, North Yorkshire Esk Valley in North Yorkshire hotels boeken via GBLHeidevelden bij Goathland in het North York Moors National Park, Engeland Roseberry Topping in het North York Moors National Park Clay Bank in het North York Moors National Park, Engeland Staithes in North Yorkshire Runswick Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMoors National Park Centre in Danby, Yorkshire

Danby is een klein dorpje in de binnenlanden van het nationale park de North York Moors. Het ligt in de Esk Valley en het is de locatie van The Moors National Park Centre, het bezoekerscentrum van dit nationale park. Dit staat net buiten het dorp en hier vindt u tentoonstellingen, informatie, een tearoom en u kunt er ook boeken kopen (ook wandelgidsen) en wandelingen maken in de omliggende bossen. Het centrum ligt ook aan de Esk Valley Walk. Ook vanuit Ainthorpe, een gehucht dat tegen Danby aan ligt kunt u er vrij eenvoudig heen wandelen. Het dorp ligt overigens ook aan een mooie spoorlijn, een traject dat u dus door het nationale park vervoert met als eindpunt het historische kuststadje Whitby, ook zeker een bezoekje waard. Die kustlijn van North Yorkshire is zeer fraai met haar pittoreske (voormalige) vissersdorpjes, het oude stadje en oude hoge kliffen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Danby.


Wandelen in Danby

Het dorp is gesitueerd in een prachtige vallei, omgeven door niet al te hoge heuvels, rivierlandschappen in de buurt en ook de karakteristieke heidevelden. Vlakbij kunt u genieten van de uitzichten en van de heidevelden op Danby Beacon. Zowel Danby als het Danby Lodge National Park Centre bevinden zich aan de Esk Valley Walk, een meerdaagse wandelroute door deze vallei in de North York Moors. Daarnaast zit u hier redelijk in de buurt van de schitterende kust waar u mooie kustpaden kunt volgen. Andere voorbeelden van mooie locaties in het nationale park waar u naartoe zou kunnen wandelen en waar u kunt genieten van fraaie uitzichten, zijn Blakey Ridge en Roseberry Topping. Niet ver hiervandaan in de noordelijke regionen van het North York Moors National Park kunt u een route lopen van 11,5 km. De route gaat via de Roseberry Topping, de fraaie heuvel. U wandelt zodoende door bos en door open heidelandschappen. Het dorpje Great Ayton ligt langs de route en dat heeft ook een treinstation waar u vanaf Danby kunt komen. De route komt ook langs het monument van Captain Cook omdat de man hier vandaan kwam en ook langs het dorpje Newton-under-Roseberry. Onderweg kun je halt houden in de pub de King's Head Inn, gesitueerd in laatst genoemde plaatsje.

Meer info: Routes North York Moors (1) | Routes North York Moors (2) | Verslag: Danby - Grosmont
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de North York Moors
→ Badplaats, stadjes en dorpen in de North York MoorsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers