Ross-on-Wye in de Wye Valley - Herefordshire

Het marktstadje Ross-on-Wye in Herefordshire, Engeland hotel boeken via GBL Thomas Memorial Garden in Ross-on-Wye, Herefordshire Ross-on-Wye in Herefordshire, Engeland Wye Valley in Engeland en Wales Het stadje Monmouth in Zuid Wales Hereford in Herefordshire Valken te zien vanaf Yat Rock in de Wye Valley, Herefordshire Yat Rock in de Wye Valley, Herefordshire Tintern Abbey in de Wye Valley, Wales Het dorp Tintern in de Wye Valley, Wales Ledbury in Herefordshire, Engeland Malverns Hills in Herefordshire, Engeland Gloucester Cathedral in Gloucestershire

Informatie, hotels en huisjesKerk in Ross-on-Wye, Engeland

Ross-on-Wye is volgens de kenners één van de meest geliefde marktstadjes van Engeland. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners, is gesitueerd in het graafschap Herefordshire en ligt vlakbij de grens met Wales. Het stadje bevindt zich aan de rivier de Wye en maakt onderdeel uit van de Wye Valley Area of Outstanding Natural Beauty, een fraai rivierlandschap dat zich uitstrekt tot in Wales. Het gebied net ten zuiden van Ross-on-Wye is sterk heuvelachtig, er ten noorden van een stuk vlakker. Er zijn niet echt bezoekersattracties in deze plaats. Het is wel mooi gelegen in het landschap en heeft mooie straatjes en winkels, een fraai 19e eeuws 'market house', de laat middeleeuwse St Mary's Church en de openbare Thomas Blake Memorial Gardens. Er staat ook een St Mary's Church net over de grens in Gloucestershire, in het dorpje Kempley. Die kerk heeft het oudste houten dak van alle gebouwen in Engeland en is vooral bekend vanwege de fraaie romaanse muurtekeningen (fresco's), de meest complete verzameling in Noord Europa.

Een mooie locatie in de buurt is Yat Rock, een punt bij het dorpje Symonds Yat vanwaar er mooi uitzicht is over de rivierkloof en ook op lokale fauna als slechtvalken en buizerds. In dit gebied kunt u ook kanoën. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in de regio zijn de ruïnes van Goodrich Castle, Skenfrith Castle en Grosmont Castle. Verder kunt u in de buurt naar het mooie kerkje van Kilpeck, Helens Manor, de Laskett Gardens en enkele historische steden en stadjes, namelijk Monmouth in Wales en Hereford, Ledbury en Gloucester in Engeland.


Wandelen in Ross-on-Wye

In het omliggende gebied kan uiteraard ook gewandeld worden. Zo kunt u de Wye Valley Walk volgen, een meerdaagse wandelroute die als je kijkt naar de directe omgeving leidt naar Monmouth in het zuiden en Hereford in het noorden. Er zijn vanzelfsprekend andere kortere routes die u kunt volgen.

Meer info: Wye Valley Walk | Routes in de Wye Valley


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Ross-on-Wye

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ross-on-Wye te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Ross-on-Wye duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers