Het dorpje Luss aan Loch Lomond in Schotland

Luss langs Loch Lomond in Schotland Luss langs Loch Lomond in Schotland hotel boeken via GBL Rowardennan bij Loch Lomond in Schotland Ben Lomond in Schotland Het dorpje Tarbet bij Lomond Lomond in Schotland Loch Long in Schotland Loch Fyne in Schotland Inveraray Castle in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenLuss aan Loch Lomond in Schotland

Luss is een klein geconserveerd dorp in de hooglanden van Schotland en ligt aan de westoever van het grote Loch Lomond. Dit bevindt zich in het gelijknamige bergachtige nationale park. U vindt hier een bezoekerscentrum en u kunt u er ook meegaan op verschillende boottochten op het grote meer. Er is bijvoorbeeld ook een waterbus waardoor u naar andere locaties langs Loch Lomond kunt reizen waaronder Tarbet in het noorden en Rowardennan aan de oostoever. Wat verder weg zijn nog meer mooie meren. Denk aan Loch Long, Loch Goil en nog iets verder Loch Fyne. Daar treft u ook Inveraray Castle in het gelijknamige stadje. De meren van de Trossachs bevinden zich hemelsbreed ook zeker in de buurt al is de reistijd een stukje langer omdat je om het grote Loch Lomond heen moet rijden. Niet heel ver van hier zijn ook een paar andere bezienswaardigheden zoals in en bij Helensburgh. Daar kunt u The Hill House bezichtigen, een meesterwerk van de beroemde Charles Rennie Mackintosh. Daar vlakbij ligt tevens de tuin Glenarm. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Luss.


Wandelen in Luss

Het nationale park is natuurlijk een mooi gebied om te wandelen. In deze plaats kunt u onder andere de korte Luss Heritage Trail volgen en Beinn Dubh opwandelen. Daarnaast kunt u ook per boot of waterbus naar Inchcailloch island voor een wandeling op dit eiland dat deel uitmaakt van het Loch Lomond National Nature Reserve. Aan de andere kant van de oever vindt u ook Ben Lomond, een populaire berg waar u op kunt wandelen. Dat is vlakbij Rowardennan waar u dus ook met de waterbus kunt komen. Langs deze oostoever vindt u ook het pad van de West Highland Way.

Routes rond Luss, Balmaha en Drymen


Op een speciale locatie overnachten aan Loch Lomond?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel bij of vlakbij het water? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vier van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht waarvan drie aan Loch Lomond. Twee daarvan staan hier in het dorpje Luss:

4 en 5 vijfsterrenhotels aan Loch Lomond


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Luss

Er zijn verschillende manieren om naar Luss te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. U kunt in Luss ook gebruik maken van de waterbus die langs verschillende plaatsen langs Loch Lomond vaart. Vanuit dit dorp kunt u direct naar Balloch, Balmaha en Rowardennan.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Western Highlands
→ Stadjes en dorpen in de Western Highlands
Overnachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers