Drymen, Balmaha en Loch Lomond - Schotland

Loch Lomond in Schotland Conic Hill bij Balmaha en Loch Lomond, Schotland hotel boeken via GBL Rowardennan bij Loch Lomond in Schotland Ben Lomond in Schotland Loch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Luss langs Loch Lomond in Schotland Loup of Fintry in Schotland Glasgow in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBalmaha aan Loch Lomond, Schotland

Drymen is een klein dorp in het zuidoostelijke deel van het grote Loch Lomond & the Trossachs National Park. Het nationale park is over het algemeen bergachtig maar het gebied rondom het dorp is een heel stuk vlakker. Balmaha is ook een klein dorpje maar ligt 6 kilometer verderop en aan de oostoever van Loch Lomond. Hier vindt u het bezoekerscentrum van het nationale park en hier kunt u ook meegaan op boottochten over het meer of bijvoorbeeld naar het mooie Inchcailloch island. U zult hier vooral vakantie willen vieren vanwege de natuur en de wandelmogelijkheden. Op één van de foto's ziet u ook de Loup of Fintry. Deze watervallen liggen een eindje buiten het nationale park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Drymen en omgeving.


Wandelen in Drymen

Het Loch Lomond & the Trossachs National Park biedt uiteraard prima mogelijkheden om te wandelen. Zo liggen beide plaatsen langs de West Highland Way, Schotland's beroemdste meerdaagse wandelroute en is Drymen ook nog eens het begin of eindpunt van de Rob Roy Way. Dat is ook een meerdaagse route maar dan door het oostelijke deel van het nationale park en langs Loch Tay. Die route eindigt in Pitlochry. Daarnaast zijn er ook enkele mooie relatief korte wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar Conic Hill en op Inchcailloch island, te bereiken via Balmaha.

Meer info: Rob Roy Way | West Highland Way | Routes rond Balmaha, Drymen en Luss


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Drymen

Er zijn verschillende manieren om naar Drymen te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Er varen ook waterbussen tussen verschillende locaties aan de oevers van het grote Loch Lomond. Zo kunt u vanaf Balmaha met de waterbus naar Luss aan de westoever varen.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Western Highlands
→ Stadjes en dorpen in de Western Highlands
Overnachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers