Henley-in-Arden in Warwickshire - Engeland

Henley-in-Arden in Warwickshire Henley-in-Arden in Warwickshire Henley-in-Arden in Warwickshire hotel boeken via GBL Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Warwick Castle in Engeland Coughton Court in Engeland Ragley Hall in Warwickshire Charlecote Park in Warwickshire Packwood House in Warwickshire, Engeland Kenilworth Castle in Warwickshire

Informatie en hotelsHet stadje Henley-in-Arden in Engeland

Henley-in-Arden is een zeer klein historisch stadje in het graafschap Warwickshire in het westen van Engeland. Het heeft ongeveer 2 duizend inwoners en stamt uit de late middeleeuwen. Het centrum van deze plaats is in feite de 1,5 kilometer lange hoofdstraat dat vol staat met fraaie historische gebouwen waaronder de nodige houten vakwerkhuizen, veelal zwart-wit gekleurd. Het telt maar liefst 150 geconserveerde bouwwerken. Naast de mooie panden en het kleine heritage centre (museum over het stadje) zijn er geen echte bezoekersattracties maar in de omgeving juist weer heel veel.

In een straal van 10 a 25 kilometer kunt u een bezoek brengen aan verschillende leuke plaatsen en historische bezienswaardigheden. Vergeet niet het historische stadje Stratford-upon-Avon waar u het geboortehuis van William Shakespeare kunt bekijken net als een aantal andere mooie houten vakwerkhuizen. Daar staat ook het Royal Shakespeare Theatre. In het stadje Warwick vindt u één van 's lands mooiste middeleeuwse kastelen en ook het prachtige houten Lord Leycester Hospital. En dan zijn er een aantal statige landgoederen en landhuizen zoals Coughton Court, Ragley Hall, Charlecote Park en Baddlesley Clinton. Henley-in-Arden ligt overigens ook langs de Heart of England Way, mocht u van wandelen houden.Interactieve kaart met beschikbare accommodaties:

(Met name geschikt voor gebruik met desktop en laptop)


 
Als u op één van de accommodaties op de kaart klikt en de taal van die pagina is in het Engels dan kunt u eenvoudig bovenaan die pagina de taal wijzigen in het Nederlands door op het Britse vlaggetje te klikken en vervolgens een andere taal te selecteren.

Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Henley-in-Arden

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Henley-in-Arden te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Henley-in-Arden duurt daarna nog minimaal 3 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het stadje heeft overigens een treinstation en dat ligt aan de spoorlijn tussen Stratford-upon-Avon en Birmingham.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Warwickshire en Worcestershire
→ Steden, stadjes en dorpen in Warwickshire en WorcestershireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers