Henley-in-Arden in Warwickshire - Engeland

Henley-in-Arden in Warwickshire Boeken Henley-in-Arden in Warwickshire Henley-in-Arden in Warwickshire Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Warwick Castle in Engeland Lord Leycester Hospital in Warwick Coughton Court in Engeland Ragley Hall in Warwickshire Charlecote Park in Warwickshire Packwood House in Warwickshire, Engeland Kenilworth Castle in Warwickshire

Informatie en hotelsHet stadje Henley-in-Arden in Engeland

Henley-in-Arden is een zeer klein historisch stadje in het graafschap Warwickshire in het westen van Engeland. Het heeft ongeveer 2 duizend inwoners en stamt uit de late middeleeuwen. Het centrum van deze plaats is in feite de 1,5 kilometer lange hoofdstraat dat vol staat met fraaie historische gebouwen waaronder de nodige houten vakwerkhuizen, veelal zwart-wit gekleurd. Het telt maar liefst 150 geconserveerde bouwwerken. Naast de mooie panden en het kleine heritage centre (museum over het stadje) zijn er geen echte bezoekersattracties maar in de omgeving juist weer heel veel.

In een straal van 10 a 25 kilometer kunt u een bezoek brengen aan verschillende leuke plaatsen en historische bezienswaardigheden. Vergeet niet het historische stadje Stratford-upon-Avon waar u het geboortehuis van William Shakespeare kunt bekijken net als een aantal andere mooie houten vakwerkhuizen. Daar staat ook het Royal Shakespeare Theatre. In het stadje Warwick vindt u één van 's lands mooiste middeleeuwse kastelen en ook het prachtige houten Lord Leycester Hospital. En dan zijn er een aantal statige landgoederen en landhuizen zoals Coughton Court, Ragley Hall, Charlecote Park en Baddlesley Clinton. Henley-in-Arden ligt overigens ook langs de Heart of England Way, mocht u van wandelen houden.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Henley-in-Arden

Enkele bestemmingen in de buurt

Stratford Warwick Birmingham

Reis plannen naar Henley-in-Arden

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Henley-in-Arden te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Henley-in-Arden duurt daarna nog minimaal 3 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het stadje heeft overigens een treinstation en dat ligt aan de spoorlijn tussen Stratford-upon-Avon en Birmingham.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Warwickshire en Worcestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire