De stad Birmingham in de West Midlands - Engeland

Het stadhuis van Birmingham in Engeland Kanaal met boten in de stad Birmingham, West Midlands Straat in de stad Birmingham, West Midlands St Philip's Catheddal in Birmingham, West Midlands hotels boeken via GBLSoho House in Birmingham, West Midlands Aston Hall in Birmingham, West Midlands Sarehole Mill in Birmingham, West Midlands Selly Manor in Birmingham, West Midlands Black Country Living Museum in de West Midlands, Engeland De kathedraal van Coventry in de West Midlands, Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Birmingham in Engeland

Birmingham is een grote stad in het westen van Engeland en qua inwonertal de tweede stad van Groot-Brittannië. Het bevindt zich in het graafschap West Midlands en heeft uiteraard een aantal bezienswaardigheden. Zo kunt u in het Jewellery Quarter de 19e eeuwse zilverfabriek van JW Evans bezichtigen. Er zijn verder verschillende musea zoals het Thinktank Science Museum, Pen Museum en de Birmingham Museum & Art Gallery. Ook zijn er historische gebouwen waarvan u er enkele kunt bezoeken, namelijk de grote St Philip's Cathedral en de Birmingham Back to Backs, 19e eeuwse arbeidershuisjes. Naast het stedelijk museum kunt u ook kunst bekijken in de RSBA Gallery en in de Ikon Gallery. In de stad staat tevens het National Sea Life Centre, één van de nationale zee-aquaria van Groot-Brittannië. Birmingham is tevens de stad van Thomas Shelby, de gangster uit misdaadserie Peaky Blinders. Alhoewel het verhaal zich in deze stad afspeelt zijn de opnames op andere plekken in west -en noord Engeland gemaakt. Kijk hier voor meer info over filmlocaties in Peaky Blinders.

Een klein aantal kilometers buiten het centrum is uiteraard nog meer te zien waaronder het historische Aston Hall in de buurt van het voetbalstadion van Aston Villa maar ook Cadbury World, een familie-attractie. Dat ligt in het fraaie model dorp Bournville in het zuiden van Birmingham waar de nodige mooie huizen te zien zijn. Cadbury World gaat vooral over alles wat met chocola te maken heeft en vertelt daarnaast ook over de geschiedenis van Bournville. Op loopafstand staat tevens de Selly Manor, een prachtig middeleeuws houten herenhuis.

Wist u overigens dat het gehucht Sarehole buiten de stad de plek was waar de wereldberoemde auteur J.R.R. Tolkien als kind opgroeide? Deze man heeft Midden Aarde geschapen en er zijn veel gelezen boeken The Hobbit en The Lord of the Rings geschreven. In deze plaats kunt u tevens de Sarehole Mill bezichtigen, een oude watermolen die er toen ook al heeft gestaan. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Birmingham.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in West Midlands en Staffordshire
→ Steden en dorpen in West Midlands en StaffordshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in West Midlands en Staffordshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers