Het dorpje Abbotsbury aan de kust van Dorset

Het dorpje Abbotsbury in Dorset, Zuid Engeland Het dorpje Abbotsbury aan de Jurassic Coast De subtropische tuinen van Abbotsburyaan in Dorset De Fleet Lagoon bij Abbotsbury in Dorset hotel boeken via GBL De badplaats Weymouth in Zuid Engeland Burton Bradstock in Dorset West Bay in Dorset Lulworth Cove in Dorset Durdle Door in Dorset Hardy's Cottage in Dorset, zuid Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCottage in Abbotsbury, Engeland

Abbotsbury is een dorpje vlakbij de prachtige Jurassic Coast in Dorset, Zuid Engeland. Het heeft ongeveer 500 inwoners maar wel genoeg aantrekkelijke kenmerken om te verblijven. Zo heeft het een herberg, een pub, twee tearooms maar ook overblijfselen van zowel de middeleeuwse abdij als de ongeveer even oude St Catherine's Chapel om te bekijken. Het het heeft ook twee bezoekersattracties. U kunt de fraaie subtropische tuinen bezichtigen en de Abbotsbury Swannery bezoeken. Daar aan de Fleet Lagoon leeft al eeuwen een zwanenkolonie. Deze lagune bevindt zich pal achter Chesil Beach, een strand dat kilometers oostwaarts doorloopt tot aan badplaats Weymouth. Dit strand bestaat uit stenen maar als u aan een zandstrand wilt liggen, denk dan aan de net genoemde badplaats of aan West Bay (en omgeving) in westelijke richting.

In de omgeving zijn nog meer prachtige kustgebieden te zien want deze werelderfgoed-kust heeft een lengte van maar liefst 150 kilometers. U kunt ook een rit maken door het licht heuvelachtige binnenland van het graafschap dat tot de Dorset Area of Outstanding Natural Beauty behoort. Ga bijvoorbeeld naar het museum van het stadje Dorchester of naar het mooie huisje van de beroemde dichter Thomas Hardy. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Abbotsbury.


Wandelen in Abbotsbury

Deze plaats ligt ook aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute. U kunt daarom in beide richtingen mooie wandelingen maken langs de kust. Volg bijvoorbeeld het pad in oostelijke richting, langs Chesil Beach en de Fleet Lagoon naar Weymouth of de andere kant naar West Bay.

Meer info: South West Coast Path


Bekijk de interactieve kaarten:Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Abbotsbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Abbotsbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Abbotsbury duurt daarna nog minimaal 4 uur.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuid Engeland (centraal)

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuid Engeland (centraal)Overnachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuid Engeland (centraal)

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers