West Bay, Broadchurch en Bridport in Dorset

West Bay in Dorset West Bay in Dorset Kliffen bij West Bay in Dorset hotel boeken via GBL Burton Bradstock in Dorset Wandelpad en bordje bij de Golden Cap in Dorset Lyme Regis in Dorset Forde Abbey in Dorset Abbotsbury in Dorset Weymouth in Dorset Hardy's Cottage in Dorset, zuid Engeland De Cerne Giant bij Cerne Abbas in Dorset, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWest Bay in Dorset, Engeland

West Bay is een havendorp en badplaatsje aan de Jurassic Coast in het graafschap Dorset. Het staat ook wel bekend als Bridport Harbour. Bridport is namelijk het stadje dat hier een paar kilometer ten noorden van ligt. Dat telt ongeveer 14 duizend inwoners en heeft ook een eigen klein museum waar bijvoorbeeld oude fossielen van de Jurassic Coast te zien zijn. Daarnaast stond het stadje bekend als centrum voor de productie van touw en netten en daar vindt u hier ook tentoonstellingen over. West Bay bevindt zich ook aan de lange wandelroute het South West Coast Path dus u kunt in beide richtingen mooie kustwandelingen maken. In de buurt vindt u mooie locaties zoals bijvoorbeeld de heuvel/klif Golden Cap en het strand van Burton Bradstock. Dit plaatsje is beroemd geworden omdat het de iconische setting vormt voor de spannende tv-serie Broadchurch.

In de omgeving is uiteraard meer te zien zoals het leuke badplaatsje Lyme Regis, de tuinen van Abbotsbury en de Forde Abbey & Gardens. De nog wat grotere plaatsen liggen iets meer naar het oosten, namelijk het stadje Dorchester en de badplaats Weymouth. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in West Bay.


Wandelen in West Bay

Deze plaats ligt ook aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute. West Bay bevindt zich grofweg tussen Lyme Regis in het westen en Weymouth in het oosten. Hier in Dorset zijn de kliffen vooral bruin en lichtbruin van kleur. Als u de rode kliffen wilt zien, ga dan vooral verder westwaarts wandelen want die ziet u in East Devon, ten westen van Seaton.

Meer info: South West Coast Path


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar West Bay

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar West Bay te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar West Bay duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuid Engeland (centraal)

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuid Engeland (centraal)Overnachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuid Engeland (centraal)

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers