Wye Valley en de steden van Zuidoost Wales

Wye Valley in Engeland en Wales Ross-on-Wye in de Wye Valley, Engeland Het stadje Usk in Wales Caerphilly Castle in Zuid Wales Cardiff Bay in Wales Glamorgan Heritage Coast in Wales

Het gebied rondom river de Wye, Cardiff en Glamorgan

De Wye Valley is een Area of Outstanding Natural Beauty en strekt zich noordwaarts uit van Chepstow aan de kust van zuidoost Wales tot het graafschap Herefordshire in Engeland. Het deel dat in Wales ligt behoort tot het graafschap Monmouthshire. Dit beschermde landschap ligt rond de Wye waar deze rivier door diepe kloven stroomt en omringd wordt door oude dichte bossen en ook plattelandsgebieden. De steile kloven zijn ontstaan door het relatief zachte kalksteen dat relatief gemakkelijk erodeert. Het grootste stadje in het gebied is Ross-on-Wye maar vlakbij of zelfs aan de rand van de AONB vindt u stadjes als Chepstow, Coleford, Monmouth en het grotere Hereford. In de Wye Valley en in het gebied hier direct ten westen van kunt u ook verschillende historische locaties bezichtigen, met name kastelen. Dit zijn onder andere Tintern Abbey, Goodrich Castle, White Castle en Chepstow Castle. Het kleine stadje Usk in de Usk Valley kan een goede uitvalsbasis zijn als u behalve het net genoemde rivierlandschap ook het bergachtige Brecon Beacons National Park wilt bezoeken.

Aan en rond de zuidoostkust van Wales ligt het historische graafschap Glamorgan. De bekendste plaats hier is de hoofdstad Cardiff, tevens de grootste nederzetting van het land. Hier vindt u stadse activiteiten en uiteraard de nodige bezoekersattracties waaronder musea en ook een kasteel. In het gebied rondom de stad zijn op het platteland nog meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Caerphilly Castle, de Dyffryn Gardens en Tredegar House vlakbij Newport, qua inwonertal de derde stad van Wales. In het noorden van Glamorgan vindt u vervolgens de South Wales Valleys, geen toeristisch gebied maar een (met name) voormalig industrieël gebied in een sterk heuvelachtige streek. U kunt er wel het Rhondda Heritage Park bezoeken en ook zeker de Blaenavon World Heritage Site. Aan de kust kunt u nog de kustpaden volgen aan de Glamorgan Heritage Coast met zijn mooie kliffen, baaien en omringende golvende platteland.


De interactieve kaart van de Wye Valley eo

U ziet hier de kaart van zuidoost Wales. Het op deze pagina besproken gebied is het zuidelijke en oostelijke deel van deze interactieve kaart.

legenda van kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers