Chepstow in de Wye Valley - Zuidoost Wales

Chepstow Castle in Wales Chepstow in Wales hotels boeken via GBLWye Valley in Engeland en Wales Het dorp Tintern in de Wye Valley, Wales Het stadje Usk in Wales Tredegar House in Wales Hereford in Herefordshire Bristol in Engeland Cardiff in Wales

Informatie over deze bestemmingWye Valley in Zuid Wales

Chepstow is een stadje in zuidoost Wales, met ongeveer 12 duizend inwoners. Het ligt aan de rivier de Wye en ook vlakbij de kust. Ongeveer daar waar de Severn Estuary overgaat in de zee. Daarnaast ligt het ook aan de rand van de prachtige Wye Valley Area of Outstanding Natural Beauty, een bosrijk en heuvelachtig rivierenlandschap dat zich uitstrekt tot in Engeland. In dit stadje kunt u het oude Chepstow Castle en het lokale museum bezichtigen. Wat verder weg zijn nog meer historische bezienswaardigheden te bezoeken waaronder Tintern Abbey, Ragland Castle, Goodrich Castle, het National Roman Legion Museum en de grote stad Bristol dat aan de andere kant van de Severn ligt. Chepstow ligt namelijk vlakbij een brug waar u zo Engeland binnenrijdt. Vlakbij Bristol vindt u tevens The Cotswolds, één van de meest pittoreske gebieden in Groot-Brittannië. Cardiff, die andere grote stad in de regio, ligt ook relatief in de buurt. Dat is de hoofdstad van Wales.


Wandelen in Chepstow

U zit hier dus pal aan de rand van een fraai natuurlijk gebied en daar kunt u vanzelfsprekend ook wandelen. Chepstow is bijvoorbeeld het begin of eindpunt van de Wye Valley Walk, een meerdaagse wandelroute die leidt naar Monmouth, Ross-on-Wye, Hereford en daarna zelfs doorloopt tot in Midden Wales. Het Offa's Dyke Path is een andere meerdaagse route (en National Trail) en ook die route begint of eindigt in het stadje. U ziet hieronder ook nog een aantal kortere wandelroutes in het gebied. Als u bereid bent de auto te pakken dan zou ook de net al genoemde Cotswolds en ook het bergachtige Brecon Beacons National Park kunnen bezoeken en daar gaan lopen.

➦ Meer info: Wye Valley Walk | Offa's Dyke Path | Routes in de Wye Valley
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers