Wat is er te zien in County Tipperary?

Rock of Cashel in Ierland Cahir Castle in Ierland Swiss Cottage in Ierland The Vee in de bergen van Tipperary en Waterford, Ierland

De kaart van County Tipperary (+ County Waterford)

Bekijk hier de interactieve kaart van County Tipperary (noorden) en County Waterford (zuiden). Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden en mooie gebieden in County Waterford.


legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Tipperary en Waterford

Historische gebouwen, musea en andere locaties

Ormond Castle - Mitchelstown Cave - Cahir Castle - Swiss Cottage - Rock of Cashel - Cashel Folk Village - Hore Abbey - Farney Castle - Nenagh Heritage Centre - Roscrea Castle - Damer House - Redwood Castle - Birr Castle


Informatie en een bestemming

Het graafschap Tipperary is een behoorlijk groot gebied met vlakke streken maar ook met verschillende heuvelzones en berggebieden. In het zuidelijke grensgebied met County Waterford liggen bijvoorbeeld de Knockmealdown Mountains waar ook The Vee te bewonderen is. Dat is in feite een punt (langs de weg) waarvandaan u in deze bergen van een fraai uitzicht kunt genieten. Een ander mooi gebied is de Glen of Aherlow, een vallei vlak naast de Galtee Mountains. In het noordwesten van het graafschap liggen nog de Silvermine Mountains en ook het grote meer Lough Derg.

Twee in het oog springende stadjes in County Tipperary zijn Cashel waar prachtige (oude) monastieke gebouwen te zien zijn en het nabijgelegen Cahir waar een kasteel en het Swiss Cottage te zien zijn. Steden en grote plaatsen zijn er niet in dit graafschap. De grootste nederzettingen zijn Clonmel, Nenagh en Thurles.


Terug naar:

→ Tipperary & Waterford
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers