Het dorp Cashel in County Tipperary

Het dorp Cashel in County Tipperary, Ierland Straat in Cashel, Ierland Rock of Cashel in Ierland hotels boeken via GBLCahir Castle in Ierland Swiss Cottage in Ierland The Vee in de bergen van Tipperary en Waterford, Ierland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCashel in Tipperary, Ierland

Cashel is een klein historisch stadje in County Tipperary, midden Ierland. Het heeft ongeveer 4 duizend inwoners en kent een aantal kerken, zeer oude gebouwen of ruïnes daarvan. Beroemd is de Rock of Cashel, een rots waarop onder andere een groot middeleeuws kasteel en kathedraal te zien zijn. Rondom de rots zijn nog meer gebouwen en musea te bezoeken, namelijk de overblijfselen van Hore Abbey, het Folk Village (museum) en ook het Brú Borü Heritage Centre, een centrum voor traditionele Ierse muziek en theater. Niet ver ten zuiden van dit stadje kunt u ook nog een bezoek brengen aan twee andere prachtige historische bouwwerken, te weten Cahir Castle en het stijlvolle Swiss Cottage. Het dorp ligt zelf in een relatief vlak landschap maar iets verder weg zijn meerdere heuvel -en berggebieden. Zo liggen de Galtee Mountains pal ten westen van het net genoemde Cahir. De mooie Glen of Aherlow bevindt zich daar ook in de buurt. Als u zuidwaarts reist richting County Waterford dan kunt u door de Knockmealdown Mountains rijden. Een mooi uitzichtspunt daar is The Vee. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Cashel.

De reis naar Cashel

U kunt niet per trein naar het dorp reizen, de auto is de best aangewezen manier van reizen. Om in Ierland te komen dient u dan wel eerst per veerboot van Nederland of België naar Groot-Brittannië en dan nog eens naar Ierland. De meest voor de hand liggende optie is in dit geval de overtocht van Fishguard in Wales naar Rosslare maar er zijn meerdere opties. Alle overtochten arriveren ergens aan de oostkust van het land. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio

Terug naar:

→ Alles over Tipperary en Waterford
→ Hotels en vakantiehuizen in Tipperary en Waterford
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers