Vakantie in de oude stad Waterford - Ierland

De haven van Waterford in Zuid Ierland hotels boeken via GBLCurraghmore House in County Waterford, Ierland Veerbootterminal van Passage East in Waterford, Zuid Ierland Tintern Abbey in County Wexford, Ierland Johnstown Castle in County Wexford, Ierland Hook Lighthouse in County Wexford, Ierland Kilmore Quay in County Wexford, Ierland Het stadje Wexford aan de Slaney in Ierland Irish National Heritage Park in Wexford, Ierland Het kasteel van Kilkenny in Ierland

Informatie, hotels, b&b's en appartementenDe stad Waterford in Zuid Ierland

Waterford is de oudste stad van Ierland en ligt in het zuiden van het land, niet al te ver van de kust. Het heeft meer dan 50 duizend inwoners en bevindt zich aan de rivier de Suir. De stad is bekend vanwege de productie van kristal. In het House of Waterford Crystal kunt u een rondleiding krijgen door de fabriek en zodoende onder andere glasblazers -en slijpers in actie zien. De stad heeft heeft zogezegd een lange geschiedenis en in de musea kunt u daar meer over te weten komen. Reginald's Tower vertelt u over de Vikingen, het Medieval Museum over de middeleeuwen en het Bishop's Palace over de historie vanaf 1700. Deze musea worden aangeduid als het Waterford Museum of Treasures, alle drie op korte loopafstand van elkaar.

In de omgeving is ook het nodige te zien. Denk aan de Mount Congreve Gardens, het statige Curraghmore House (met tuinen) en de Copper Coast. Dat is de kustlijn van County Waterford die vanwege geologische importantie is uitgeroepen tot UNESCO Geopark. Over de grens in County Wexford is ook van alles te zien. Denk aan Hook Lighthouse, één van de mooiste vuurtorens ter wereld. Of bezoek bijvoorbeeld de oude Tintern Abbey. het schilderachtige kustdorpje Kilmore Quay of het prachtige Johnstown Castle. Een bezoek aan de kleine steden Wexford en Kilkenny behoort ook tot de mogelijkheden. Als u vanuit Waterford naar de zuidkust van County Wexford wilt rijden dan is een korte overtocht vanuit Passage East misschien een idee. In 15 minuten wordt u naar Ballyhack gebracht. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de stad.

De reis naar Waterford

U kunt hier met het openbaar komen als u zou willen. Het station is het eindpunt van de lijn(en). Zo kunt u bijvoorbeeld naar Dublin aan de oostkust maar ook naar Limerick en Galway aan de westkust van het land reizen. Meer voor de hand ligt een reis met de auto. Om in Ierland te komen dient u dan wel eerst per veerboot van Nederland of België naar Groot-Brittannië en dan nog eens naar Ierland. De meest voor de hand liggende optie is in dit geval de overtocht van Fishguard in Wales naar Rosslare maar u zou ook een boot kunnen nemen naar Dublin. Rosslare ligt in ieder geval relatief dicht bij de stad Waterford. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio

Terug naar:

→ Alles over Tipperary en Waterford
→ Hotels en vakantiehuizen in Tipperary en Waterford
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers