Wat is er te zien in County Waterford?

Lismore Castle Garden in County Waterford, Zuid Ierland Curraghmore House in County Waterford, Ierland De haven van Waterford in Zuid Ierland

De kaart van County Waterford (+ County Tipperary)

Bekijk hier de interactieve kaart van County Waterford (zuiden) en County Tipperary (noorden). Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden en mooie gebieden in County Tipperary.


legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Tipperary en Waterford

Historische gebouwen, musea en andere locaties

House of Waterford Crystal - Bishop's Palace - Reginald's Tower - Medieval Museum - Mount Congreve Gardens - Curraghmore House - Mahon Falls - Dungarvan Castle - County Waterford Museum - Ballynatray Estate - Tourin House - Cappoquin House - Lismore Castle Gardens - Mount Mellary Abbey


Informatie en een bestemming

County Waterford is een graafschap in het zuiden van Ierland en behoort tot de provincie Munster. Het grenst oa. aan County Wexford in het oosten en County Cork in het westen. De meest in het oog springende plaats is de stad Waterford, tevens de oudste stad van Ierland. Daar vindt u ook enkele musea over het lange verleden van de plaats. De kustlijn telt enkele kleinere kuststadjes en dorpen maar ook een waar Geopark. Deze Copper Coast herbergt verschillende steensoorten die de afgelopen honderden miljoenen jaren zijn gevormd.

Het graafschap is qua landschap nergens echt vlak maar grote delen zijn wel slechts licht geaccidenteerd. Hogere heuvels en bergen zijn er overigens wel en die vindt u in het centrale deel (Comeragh Mountains) en het westen (Knockmealdown Mountains). Fraaie landgoederen en tuinen bezichtigen kan ook goed in deze regio. In de buurt van de stad kunt u terecht bij Curraghmore House en de Mount Congreve Gardens. In het oosten bijvoorbeeld bij Tourin House, Cappoquin House en de tuinen van Lismore Castle.


Terug naar:

→ Tipperary & Waterford
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers