Vakantie in Westport - County Mayo

Brug in Westport, County Mayo en Ierland Het dorp Westport in County Mayo, Ierland Landschap rond Westport in County Mayo, Ierland Westport House in Mayo, Ierland hotels boeken via GBLDe berg Croagh Patrick in Country Mayo, Ierland Achill Island in County Mayo, Ierland Connemara National Park in West Ierland Kylemore Abbey in County Galway, West Ierland

Informatie over deze bestemmingHet stadje Westport in West Ierland

Westport is een klein stadje, eigenlijk een dorp van ongeveer 5 duizend inwoners. Het ligt aan een grote baai in County Mayo, west Ierland. Dit unieke kustgebied aan de Atlantische kust heeft de naam Clew Bay en is bekend omdat het maar liefst 365 eilandjes heeft. Niet ver van het stadje staat tevens de berg Croagh Patrick, geschikt voor wandelaars maar tegelijkertijd ook een soort bedevaartsoord. Er zijn de nodige katholieken die deze berg daarom blootsvoets beklimmen. In het stadje zelf kunt u het Clew Bay Heritage Centre en ook het historische Westport House bezoeken. Op deze locatie vindt u het mooie huis, een parklandschap, tuinen maar ook nog het Pirate Adventure Park, een attractiepark voor kinderen.

Verder weg zijn meer fraaie natuurlijke regionen. Denk aan Achill Island (waar je overigens gewoon heen kunt rijden omdat er een brug staat) en de bergen van het Connemara National Park. Voorbeelden van historische attracties in de omtrek zijn het Country Life Museum, Turlough House en het Enniscoe Estate. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Westport.

De reis naar Westport

Westport heeft een eigen treinstation en dat is tevens het eindstation van een spoorlijn. Vanaf hier kunt u bijvoorbeeld naar Castlebar, Ballina maar ook naar Dublin aan de oostkust reizen. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers