De havenstad Galway in West Ierland

Havenstad Galway in Ierland De stad in County Galway, Ierland hotels boeken via GBLCong Abbey in County Galway, Ierland Het kustdorp Clifden in County Galway, Ierland Connemara National Park in West Ierland Kylemore Abbey in County Galway, West Ierland Dunguaire Castle in Ierland Burren National Park in County Clare, Ierland Cliffs of Moher in County Clare, Ierland Het kustdorp Lahinch in County Clare, Ierland

Informatie over deze bestemmingDe stad Galway in Ierland

Galway is een kuststad in het westen van Ierland. Het ligt in het gelijknamige graafschap en telt ongeveer 75 duizend inwoners. Het is daarmee één van de grotere steden van het land, zeker in het westen van Ierland dat overwegend dunbevolkt is. In de stad kunt u een bezoek brengen aan het Galway City Museum, Lynch's Castle, het nationale zee-aquarium en uiteraard de kathedraal. Niet ver ten noorden van de stad ligt tevens het grote Lough Corrib met aan de zuidoever het historische Aughnanure Castle, aan de noordoever Cong Abbey en er middenin Inchagoill Island, een eilandje met oude monastieke gebouwen. Voorbeelden van andere oude gebouwen in de weide omtrek zijn Athenry Castle en Dunguaire Castle. Natuur is er ook zeker in de regio rondom Galway. Denk aan het bergachtige Het Connemara National Park waar u ook het prachtige Kylemore Abbey kunt bezichtigen en het rotsachtige landschap van het Burren National Park net over de grens in County Clare. Daar kunt u ook de imposante kliffen van Moher aanschouwen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Galway.

Openbaar vervoer

Galway heeft zijn eigen treinstation en is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u bijvoorbeeld naar Ennis, Limerick en ook Dublin reizen. Ook rijden hier bussen, bijvoorbeeld naar Clifden, Oughterard, Kinvarra en Ennis. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers