North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty

North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty in Engeland Het dorp Kirkby Stephen in Cumbria, Engeland High Cup Nick in de North Pennines High Force in de North Pennines Blanchland in Northumberland Het dorp Alston in Cumbria, Engeland

Ruige natuur op de ruggegraat van Noord Engeland

De North Pennines is een groot heuvelachtig gebied in het noorden van Engeland met ook bergen want de toppen gaan tot bijna 900 meter. Het gebied heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty. Het is aanmerkelijk minder toeristisch dan de nationale parken in de regio maar ongeveer net zo groot qua omtrek. Het gebied is voor een groot deel in het graafschap Durham gesitueerd maar ook voor een significant deel in Cumbria en ook in streken binnen Northumberland en North Yorkshire. U vindt hier een landschap van hooggelegen heidevelden, het typische 'moorland' dat veel in Noord Engeland te vinden is en ook groene boeren landerijen. De bewegwijzerde Pennine Way trekt ook door het hele gebied.

Het gebied is nu een natuurlijke oase maar vroeger werd hier zoals in veel Britse gebieden mijnbouw bedreven. Hier ging het om de winning van lood. In het Killhope Mining Museum kunt u daar alles over te weten komen. Een mooie natuurlijke locatie in de North Pennines is het natuurreservaat Moor House waar u de fraaie watervallen High Force en Cauldron Spout kunt zien. De plaatsen in en direct rondom het gebied zijn allemaal klein. Denk aan het mooie Blanchland in het noordoosten, Alston - het hoogst gelegen markstadje van het land - in het noordwesten, Kirkby Stephen in het zuiden, Barnard Castle in het zuidoosten waar in de directe omgeving diverse historische bezienswaardigheden te zien zijn en Haltwhistle dat gesitueerd is vlakbij Hadrian's Wall in het noorden. De Eden Valley is de brede vallei die de bergen van het Lake District en de North Pennines van elkaar scheidt. De mooiste spoorlijn van Engeland komt ook door die vallei die in extreem natte perioden nog wel eens wil overstromen. In de Eden Valley vindt u enkele kleine stadjes waaronder Appleby-in-Westmorland.

De interactieve kaart van de North Pennines

U ziet hier de kaart van het graafschap County Durham en een stukje Cumbria. Het op deze pagina besproken gebied is het westelijke deel van deze interactieve kaart.

legenda van kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers