Haltwhistle en Hadrian's Wall in Northumberland

Haltwhistle in Northumberland, Noord Engeland hotel boeken via GBL Hadrian's Wall Path in Northumberland, Noord Engeland Highshields Crags aan Hadrian's Wall, Northumberland Sycamore Gap aan Hadrian's Wall, Northumberland Housesteads Roman Fort bij Hadrian's Wall, Northumberland Vindolanda bij Hadrian's Wall, Northumberland Walltown aan Hadrian's Wall, Northumberland Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Kielder Forest in Northumberland North Pennines in Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCentre of Britain in Haltwhistle, Northumberland

Haltwhistle is een klein stadje in het binnenland van het graafschap Northumberland, Noord Engeland. Het heeft een paar winkels, een treinstation en een paar herbergen maar dat is niet de reden om deze plaats te bezoeken. De reden om hier heen te gaan is vanwege de afstand tot de oude Muur van Hadrianus, één van 's werelds meest indrukwekkende Romeinse monumenten. Van de oorspronkelijk meer dan 100 kilometer lange muur is nog vrij veel over en de mooiste secties vindt u in de buurt van Haltwhistle. Op een paar kilometer wandelen kunt u het muurpad bereiken en in de omgeving zijn tevens enkele musea en opgravingen te zien. Denk aan Vindolanda, Housesteads Roman Fort, het Roman Army Museum en het Birdoswald Roman Fort.

Het dorp bevindt zich overigens ook in het zuidelijke deel van het Northumberland National Park. In het noorden is dat flink heuvelachtig, hier in het zuiden meer geaccidenteerd te noemen. Haltwhistle adverteert tevens met de titel 'Centre of Britain' omdat dit naar verluid het centrale punt in heel Groot-Brittannië is. Leuk om te weten in ieder geval. Daarnaast zit u hier ook vlakbij de North Pennines, geen nationaal park maar een Area of Outstanding Natural Beauty. Dat gebied is flink heuvelachtig en dunbevolkt. Mooie landschappen zijn er in de omgeving genoeg dus. In de weidere omtrek kunt u ook twee steden bezichtigen. Dat zijn Carlisle in het westen en met name Newcastle in het oosten.


Wandelen langs Hadrian's Wall

U kunt direct vanuit Haltwhistle een hele mooie wandeling maken over het Hadrian's Wall Path. Voordat u bij de muur bent dient u eerst er nog naar toe te lopen, oa. over een pad langs de Haltwhistle Burn maar dat is goed te doen. Als u bij de muur het pad volgt in oostelijke richting dan komt u langs enkele fraaie locaties als Highshields Crags, Sycamore Gap en Housesteads Crags.

Meer info: Hadrian's Wall Path vanuit Haltwhistle | Hadrian's Wall Path algemeen


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
instructies voor het boeken
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland GB


Enkele bestemmingen in de buurt

Gilsland Hexham Blanchland

Reis plannen naar Haltwhistle

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Haltwhistle te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een paar uur langer duurt. U kunt ook met het openbaar vervoer in het stadje komen. Haltwhistle heeft een treinstation en dat is gesitueerd aan de spoorlijn tussen Newcastle in het oosten en Carlisle in het westen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de Hadrian's Wall Country Bus, bijvoorbeeld naar locaties als het Once Brewed National Park Centre, Housesteads Roman Fort en het stadje Hexham.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Northumberland
→ Accommodatie in Northumberland