New Lanark in Lanarkshire

Het dorp New Lanark in Schotland Bothwell Castle in Zuid Schotland De stad Glasgow in Schotland Calton Hill in Edinburgh, Schotland Upper Tweeddale in de Scottish Borders, Schotland Peebles in de Scottish Borders, Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStraatje in New Lanark, Schotland

New Lanark is een geconserveerd dorp uit het einde van de 19e eeuw en behoort tot het werelderfgoed. Het ligt vlakbij het stadje Lanark dat een eigen treinstation heeft. Het dorp is gebouwd rond de katoenspinnnerij en is een fraai gevolg van het zogenaamde utopische socialisme omdat het gebouwd is om een einde te maken aan de enorm slechte leefomstandigheden in die tijd. De aanwezige faciliteiten en zorg waren voor die tijd uitzonderlijk. U vindt er onder andere de oude fabriek (mill) dat nu een hotel is, een tuin (Rooftop Garden) en de Falls of Clyde. Die watervallen maken samen omliggende bosgebieden onderdeel uit van het natuurreservaat de Clyde Valley Woodlands. U kunt ook een overnachten in The Waterhouses, een self catering appartement.

Het dorp bevindt zich in de zuidelijk helft van Schotland en wel in het graafschap South Lanarkshire. De grote stad Glasgow en ook de historische hoofdstad Edinburgh liggen niet heel erg ver van hier. Dichterbij kunt u ook de ruïne van Craignethan Castle bezoeken en iets verder weg de overblijfselen van Bothwell Castle en ook het David Livingstone Centre. Inderdaad, de beroemde ontdekkingsreiziger. Het landschap rondom New Lanark is licht heuvelachtig. Als u verder oostwaarts reist dan ziet u de hogere heuvels in de Scottish Borders verreizen. Zoekt u hier naar hotels, b&b's of appartementen in Lanark en omgeving.


Gebruik maken van service?

U heeft hier veel keus bij het uitzoeken van een accommodatie. Door via de links op Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens zonder extra te betalen de grote inzet die al jarenlang in deze website gestopt wordt en die expres reclamevrij wordt gehouden. U zult het logo van GB liefhebbers boven de boekingspagina zien staan. U kunt ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Ook in te zien tijdens uw vakantie/rondreis. Als dat uw interesse heeft, lees dan hier verder:


Cottage in Engeland
GBDe locatie van New Lanark

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar New Lanark

Er zijn verschillende manieren om naar Peebles te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. U kunt hier niet met de trein komen. In het nabijgelegen stadje Lanark staat wel een treinstation.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Glasgow, Stirling en Lanarkshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Glasgow, Stirling en LanarkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Glasgow, Stirling en Lanarkshire

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers