Op winkelvakantie in Londen (en elders)

Piccadilly Circus in Londen, Engeland Winkelstraat Carnaby Street in Londen Leadenhall Market in Londen, Engeland Warenhuis Harrods met kerst bezoeken in Londen Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland Winkelstraat in Chester, Engeland Overdekte winkelstraat in Leeds, Engeland Winkelstraat in de middeleeuwse stad Norwich, Engeland Winkelstraat in Chester, Engeland

Op reis naar Londen om leuk te winkelen?

Engeland heeft op tal van vlakken veel te bieden en dat geldt zeker ook als het gaat om mooie historische steden. Als u er daarnaast ook nog eens van houdt om leuk te winkelen en met name om dat te doen in mooie winkelgebieden dan wekt deze pagina misschien uw interesse. De stad die er uiteraard uitspringt op dat vlak is de hoofdstad: winkelen in Londen kan zeer goed en omdat het zo groot is in verschillende delen van de stad. Er zijn beroemde winkelstraten, winkelgalerijen en winkelcentra en meestal ook nog eens met een historisch karakter. U kunt met gemak meerdere dagen inplannen in de hoofdstad omdat er zoveel te zien is.

Ook andere steden bezoeken?

U kunt Londen natuurlijk inpassen in een treinrondreis (of autorondreis) en dan daarnaast ook landelijke of natuurlijke gebieden bezoeken maar het is natuurlijk ook mogelijk dat u naast Londen nog één of enkele mooie steden uitkiest waar winkelen op historische locaties ook kan. Zo kunt u de grote stad Leeds bezoeken dat bekend staat om haar 19e eeuwse winkelgallerijen en ook winkelcentra. Ook vind je er één van de grootste indoor-markten van Europa. Eveneens in het noorden van het land ligt het kleinere York dat vooral zeer gezellige en oude winkelstraten heeft en dat geldt ook voor Norwich in het oosten van het land. Dat was in de 16e eeuw na Londen de belangrijkste stad en één van de winkelstraatjes van toen bestaat ook daar nog. Het nog iets kleinere Chester - weer in het noorden - staat bekend om haar historische centrum met vakwerkhuizen. Uniek voor deze stad is dat die oude panden uit twee verdiepingen bestaan met op elke verdieping een gallerij met ingangen tot winkels en horeca. Dat zijn de zogenaamde Chester Rows. Kortom: winkelen in straten met historische architectuur of in oude gebouwen kan zeer goed. Daar gaat deze pagina vooral over.

Interesse in een dergelijke vakantie?

Als u graag een dergelijke vakantie wilt beleven dan kunt u gratis een (online) Vakantieplan op Maat aanvragen Dan maak ik voor u een vakantieplanning inclusief bestemmingsinformatie, tips, reisinfo en te boeken accommodaties. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien. Aangezien een rondreis of vakantie altijd op maat is kunt u helemaal zelf bepalen of u alleen in Londen wilt blijven of dus ook nog bijvoorbeeld één of enkele andere steden wilt bezoeken. Het kan allemaal. Ik zal u niet kunnen vertellen waar precies welke winkel zit en wat men waar zoal verkoopt maar wel hoe u de verschillende winkelgebieden, beroemde gallerijen -en winkelcentra precies bereikt (met name met de underground/metro). Als u zich beperkt tot het bezoeken van steden dan is het reizen per trein wel zo logisch maar met de auto kan natuurlijk ook.

Wel wil ik u alvast waarschuwen voor het prijspeil in Londen. Dat is zeer hoog. Daar dient u sowieso rekening houden met 300 a 400 per nacht per tweepersoonskamer en uiteraard alles daarboven. Het is maar net hoe mooi, comfortabel en/of luxe u het wilt hebben. Voor bijvoorbeeld 350 per nacht zijn er her en der ook wel driepersoonskamers in goede hotels. Een eind van het centrum gaan zitten (met trein -en/of metrostation in de buurt) kan eventueel ook en dan kan de prijs omlaag. Het ov is zeer goed in de hoofdstad. Prijzig blijft het in ieder geval. U kunt altijd informeren naar de prijzen en mogelijkheden. Ik kan het zo voor u uitzoeken. Andere steden zijn veel goedkoper. Mooie steden zijn echter nooit goedkoop.


Stad in Engeland
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers