De historische stad Chester in Cheshire

Het historische stadscentrum van Chester in Engeland De historische stad Chester in Engeland Chester Rows in Engeland Chester Cathedral in Engeland hotel boeken via GBL Beeston Castle in Cheshire, Engeland Dee Valley in Noord Wales Port Sunlight in Merseyside, Engeland Liverpool in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStadsmuur en wandeling in de stad Chester in Engeland

Chester is een mooie historische stad in het noordwesten van Engeland. Het heeft niet veel minder dan 100 duizend inwoners en ligt in het graafschap Cheshire. Heel vroeger was dit een Romeinse nederzetting en in de stad vindt u daar het één en ander van terug. Hier staan de overblijfselen van het grootste amfitheater van Groot-Brittannië, een museum (Dewa Roman Experience) en delen van de oude stadsmuren waar in latere perioden ook aan gebouwd is. Daarnaast zijn er nog twee musea, de prachtige middeleeuwse kathedraal en ziet u hier nog meer prachtige historische gebouwen. Beroemd zijn de houten vakwerkhuizen in het centrum van de stad die in de winkelstraten te zien zijn. Deze gebouwen zijn bekend als de Chester Rows waarvan de mooiste blokken te zien zijn aan Eastgate Street, Watergate Street en Bridge Street. Het monument Chester Cross vormt het kruispunt vanwaar u de straten direct kunt bereiken. Een andere grote trekpleister is de Chester Zoo, éen van de best bezochte dierentuinen van Groot-Brittannië. U vindt die locatie in het noorden van de stad, buiten het centrum.

Het spreekt voor zich dat er in dit deel van Cheshire ook andere bezienswaardigheden zijn. Denk aan de fraai gesitueerde ruïne van Beeston Castle en de Ness Botanic Garden. Het historische dorpje Port Sunlight bij Birkenhead (Merseyside) ligt ook niet al te ver weg, op het schiereiland Wirral. Daar aan de andere kant van de Mersey kunt u de historische havenstad Liverpool bezichtigen. Daarnaast ligt Chester zowat aan de grens met Wales dus u ziet hier niet heel ver van bijvoorbeeld Llangollen en de mooie Dee Valley. Dat is een heuvelachtige streek waar ook het werelderfgoed van het Pontcysyllte Aqueduct te vinden is.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Chester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Chester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Chester duurt daarna nog minimaal 5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Zo kunt u vliegen op Birmingham, Manchester en ook Liverpool. Vanuit die luchthavens kunt u per trein naar de stad afreizen.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cheshire en Merseyside
→ Steden en dorpen in Cheshire en MerseysideOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cheshire en Merseyside

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers