Treinrondreis langs kleine Engelse stadjes

Spoorwegviaduct van Knaresborough in North Yorkshire Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland Haslemere in Surrey Winkelstraat Oxford Street in Londen Bradford-on-Avon in Engeland De historische stad Bath in Somerset, Engeland Het stadje Hebden Bridge in Yorkshire, Noord Engeland Bradford in West Yorkshire Great Malvern in Worcestershire, Engeland Worcester Cathedral in Engeland Totnes Castle in Devon De stad Plymouth aan de kust van South Devon in Engeland

Steden bezoeken maar er niet overnachten

Bij Groot-Brittannië Liefhebbers kunt u voor een treinrondreis (ook voor de auto trouwens) een Vakantieplan op Maat aanvragen. Dan maak ik voor u een online reisschema met per bestemming een te boeken hotel of ander type accommodatie. Er zijn tal van mogelijke bestemmingen, ook afhankelijk van de regio waar u op rondreis wilt. De één houdt van relatieve rust en een natuurlijke omgeving, de ander houdt van meer reuring en wil juist steden bezoeken. Een combinatie kan uiteraard ook prima. Deze pagina heb ik gemaakt om op nóg een mogelijkheid te wijzen en dat geldt met name als u iemand bent die wél graag steden bezoekt maar er liever niet overnacht. Zo kunt u tevens de sfeer van het kleinsteedjes Engeland opsnuiven. Dan kunt u bijvoorbeeld in een sfeervol hotelletje of herberg verblijven en dan in 10, 20, 30 minuten of soms bijna 50 minuten de trein pakken naar een nabij gelegen stad. 50 minuten is wel wat lang maar dat is soms nodig als u vanuit een klein stadje Londen wilt bereiken, veruit de grootste stad in Groot-Brittannië. Zelfs vanuit een buitenwijk van Groot-Londen moet je al rekening houden met een half uur per trein of metro.

Enkele voorbeelden

Laat ik enkele voorbeelden noemen zonder gelijk te specifiek te worden. Londen is in driekwartier of een uur te bereiken vanuit een paar leuke Engelse stadjes die ook nog in een prachtig gebied gesitueerd zijn. Maar er zijn meer voorbeelden van plaatsen vanwaar je in veel minder tijd een nabij gelegen stad kunt bezoeken. Zo is er bijvoorbeeld een heel leuk stadje in het noorden van Engeland vanwaar je per trein York, Harrogate en Leeds kunt bezoeken. York is één van de mooiste steden van het land, Leeds één van de grootste. In het zuiden van Engeland heb je twee zeer bekende steden die vlakbij elkaar liggen, namelijk het stijlvolle Bath en het grote Bristol. Ook in die streek kun je in een klein historisch stadje overnachten en middels korte ritjes de steden bereiken. Als u de beroemde Britse steden al eens bezocht heeft en u wilt bijvoorbeeld de minder bekende kleinere kathedraalsteden ook eens bezoeken, dan kan dat ook vanuit een leuk stadje in een mooie omgeving. Denk aan de ciderstad Hereford en de porseleinstad Worcester. Als een uur met de trein geen probleem is dan kunt u tijdens dat verblijf zelfs nog Birmingham, de tweede stad van het land bezoeken. Schotland heeft uiteraard ook een paar heel mooie steden maar daar is niet direct een mooi en geschikt stadje dat als uitvalsbasis kan dienen. Dan is overnachten in de stad zelf wel dé manier. Leest u dit maar bent u eigenlijk iemand die waarschijnlijk een autorondreis wilt maken? Ook dan is er de mogelijkheid om 'out of the box' te denken door wat minder toeristische gebieden op te zoeken. Wel gebieden waar uiteraard ook heel veel moois te zien is qua landschap en historische bezienswaardigheden.

Gratis uitgebreide service aanvragen?

U kunt voor een autorondreis maar ook voor treinrondreis een Vakantie plan op Maat aanvragen. Met de auto zijn er qua bestemmingen talloze mogelijkheden maar ook als u met de trein gaat zijn er veel mooie gebieden en plaatsen om te bezoeken. Een reis kan langs steden en badplaatsen gaan en zoals u net heeft kunnen lezen ook langs kleine stadjes die u als uitvalsbasis kunt gebruiken. Een mix kan natuurlijk ook: drukke plekken combineren met kleinere, een stuk kleinere plaatsen. Wat wijs is hangt ook af van de regio en de reisafstanden. Ik kan/zal adviseren wat de mogelijkheden zijn per regio. Lees hier verder over de service:


Cottage in Engeland
GB
Terug naar:

Treinrondreizen door Groot-Brittannië

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers