Stonehaven en Dunnottar Castle in Aberdeenshire

Stonehaven in Aberdeenshire, Schotland Boeken Dunnottar Castle in Aberdeenshire, Schotland Aberdeen in Schotland Crathes Castle in Aberdeenshire, Schotland De Pictische Aberlemno Sculptured Stones in Schotland Het kustadje Montrose in Schotland Arbroath Abbey in Angus, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

Informatie, hotels en appartementenDunnottar Castle in Aberdeenshire, Schotland

Stonehaven is een stadje aan de kust van Aberdeenshire in het oosten van Schotland. Het heeft ongeveer 11 duizend inwoners, een mooie haventje, een klein museum en is enkele jaren geleden nog gekozen tot beste 'seaside town' van Schotland, ook gebaseerd op levensstandaard en dergelijke. De plaats is dus in een goede staat. Het stadje is echter vooral bekend vanwege het oude Dunnottar Castle dat hier vlakbij staat. Het is prachtig gesitueerd op een rots vlak voor de kust en is één van de meest gefotografeerde locaties van het land. Je kunt er uiteraard wel gewoon te voet komen.

Verder uit de buurt zijn meer bezienswaardigheden zoals de stad Aberdeen, Crathes Castle, Drum Castle, het heuvelachtige platteland van Aberdeenshire en Angus, het bergachtige Cairngorms National Park en aan zee twee mooie natuurreservaten, genaamd St Cyrus en Fowlsheugh. Dit tweede reservaat bestaat uit kliffen en een hoop vogels waaronder de beroemde 'Puffin', de Paegaaiduiker. Kijkt u op deze pagina voor hotels, herbergen, b&b's en vakantiehuizen in Stonehaven en omgeving.


Wandelen in Stonehaven

U kunt ook wandelen in dit gebied, bijvoorbeeld vanuit Stonehaven naar Dunnottar Castle of andere kortere routes in de buurt. De kusten hier zijn behoorlijk geaccidenteerd met ook de nodige kliffen. Verder landinwaarts wordt het heuvelachtiger en nog eind verder westwaarts wordt het zelfs bergachtig.

Meer info: Routes in Lower Deeside, Stonehaven en the Mearns


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Stonehaven

Enkele bestemmingen in de regio

Aberdeen Ballater Arbroath

Reis plannen naar Stonehaven

Er zijn verschillende manieren om naar Stonehaven te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 4,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. U kunt hier ook met de trein reizen, bijvoorbeeld naar Montrose, Arbroath, Dundee en zelfs de hoofdstad Edinburgh.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Aberdeenshire en Moray
→ Hotels en vakantiehuizen in Aberdeenshire en Moray