Het graafschap Merseyside in Engeland

Sefton Coast in Merseyside Liverpool in Engeland Speke Hall in Merseyside, Engeland Port Sunlight in Merseyside, Engeland

Liverpool, Wirral en de Sefton Coast

Merseyside is gesitueerd in noordwest Engeland en is behoorlijk verstedelijkt. Dat komt uiteraard vooral door de aanwezigheid van Liverpool, de grote havenstad die een keur aan bezienswaardigheden bezit, met name de mooie historische gebouwen bij de oude haven en de musea. Het is heden ten dage vooral beroemd vanwege haar voetbalclubs en omdat het de plek is waar de Beatles vandaan komen. U kunt ook een museum bezichtigen over één van 's werelds bekendste bands. Redelijk in de buurt zijn nog enkele andere kleinere steden en stadjes als St Helens, Widnes en Birkenhead dat aan de andere kant van de Mersey is te vinden.

Birkenhead ligt op het rustigere schiereiland de Wirral, het uitsteeksel ten westen van Liverpool dat ook dicht bij Wales en het graafschap Cheshire is gesitueerd. U kunt daar ook het historische Port Sunlight bezichtigen, een fraai conservatiedorpje dat ooit gebouwd is rondom de zeepfabriek. Qua natuur zijn er ook een paar locaties die u kunt bezoeken, namelijk het Knowsley Safari Park maar ook de uitgestrekte Sefton Coast vlakbij de badplaats Southport. Daar ligt het grootste strand en duinengebied van Engeland. Het National Trust gebied Formby vindt u daar ook. Overigens: er is zowel in Formby, Port Sunlight als de stad Liverpool gefilmd voor de bekende serie Peaky Blinders. Kijk hier voor meer info over filmlocaties in Peaky Blinders.


De interactieve kaart van Merseyside

U ziet hier de kaart van de graafschappen Cheshire en Merseyside. Het op deze pagina besproken graafschap is het westelijke deel van deze interactieve kaart.

legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Cheshire en Merseyside

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten

Terug naar:

→ Bezienswaardigheden in het graafschap Merseyside


© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers