Fietsroutes in Engeland, Wales en Schotland

Fietsen in Engeland

Fietsen en mountainbiken in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is niet een land zoals Nederland waar een hele fietsinfrastructuur is opgetuigd in zowel stad als platteland. De mogelijkheden om te gaan fietsen zijn dan ook relatief beperkter maar het kan natuurlijk wel. Zo is er een heel nationaal netwerk van fietsroutes die je kunt volgen. Dat is het National Cycle Network waarvan een deel vrij is van verkeer en een groot deel ook niet. Bekijk de kaart op Sustrans om alle paden te zien. Een voorbeeld van een verkeersvrije route is bijvoorbeeld een groot deel van het Tissington Trail (zie foto) tussen Ashbourne en Buxton in het Peak District National Park. Of denk aan het Camel Trail tussen Bodmin en Padstow, een kuststadje aan de noordkust van Cornwall. Ook kun je fietsen langs de Exe Estuary in Devon, zowel aan de westoever vanuit Dawlish Warren als de oostoever bij badplaatsje Exmouth. Er zijn tal van andere routes, bekijk daarvoor ook de tweede link.

Er zijn verspreid over het land uiteraard ook plekken waar je een fiets kunt huren zodat je tijdens de vakantie eens een keer een stukje kunt fietsen. Denk aan gewone fietsen, mountainbikes maar tegenwoordig ook steeds meer electrische fietsen. Ga er wel vanuit dat u dan voornamelijk fietst over landwegen waar ook ander verkeer langs komt. Het is natuurlijk ook mogelijk om te gaan mountainbiken in Groot-Brittannië. De meeste geschikte trails vind je in de westelijke regionen van het land: in de bergachtige en heuvelachtige gebieden van Engeland, Wales en Schotland maar paden zijn er in bijvoorbeeld Surrey. Een locatie met mooie mountainbike routes is bijvoorbeeld het Glentress Forest in Peebles, een plaats in de Scottish Borders.


Sustrans - nationale fietsnetwerk

Sustrans - regionale routes

Single Tracks - allerlei mountainbike trails


Gebruik maken van service?

Misschien dat u een vakantieplan op maat wenst. Ik kan u echter geen fietsvakantie voorschotelen. Denk aan een rondreis waarbij u bijvoorbeeld afwisselend historische steden, kastelen en tuinen wilt bezoeken en dat combineren wilt met eventueel wandelen (Groot-Brittannië is echt een wandelland) en af en toe eens keer fietsen. Er zijn mooie trajecten waar u ook fietsen kunt huren.


Cottage in Engeland
vlak

Terug naar:

→ Wandelen en andere activiteiten in Groot-Brittannië

© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers