Mooie luxe hotels in Schotland

Peebles in de Scottish Borders, Schotland Calton Hill in Edinburgh, Schotland Loch Tummel in Perth and Kinross, Schotland Inverness in de Highlands van Schotland Loch Torridon in Wester Ross, Schotland Portree op het eiland Skye in Schotland

Te beginnen

Op de volgende tabbladen ziet u een klein aantal prachtige hotels in Schotland met een behoorlijke mate van luxe. Enkele staan in de bergachtige Highlands en daarnaast ook in andere delen van het land zoals Perth & Kinross, Edinburgh en de Scottish Borders. Als één van de accommodaties is volgeboekt, de prijs u te hoog is of als u gewoon wat anders zoekt in deze regio, kijk en zoek dan vooral verder op de onderstaande pagina. Daar kunt u voor elke Schotse streek (en andere delen van Groot-Brittannië) specifiek op zoek naar een prima hotel, b&b of ander type verblijfplaats. In het geval u een rondreis wilt maken kunt u ook (zonder extra kosten) een plan op maat krijgen. Dat is inclusief accommodaties, reisinfo en meer informatie over de bestemmingen:


Cottage in Engeland
GB

Cringletie House - Peebles (Scottish Borders)Cringletie House is een prachtig Schots kasteelachtig landhuis en tevens 4 sterren hotel in de Scottish Borders. Het staat net ten noorden van het kleine stadje Peebles. Dit is een historische regio in het zuidoosten van Schotland met oude abdijruïnes en ook stijlvolle kastelen en landhuizen. Het land is overwegend danig heuvelachtig. Hier vlakbij zijn ook golfbanen om te bespelen.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en tuin.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, fietsen, paardrijden en golven.

Meer info over: Scottish Borders

The Principal Edinburgh - George StreetDe Principal aan George Street in het centrum van Edinburgh is een 5 sterren hotel dat gesitueerd is in een prachtig 18e eeuws pand. U zit hier onder andere vlakbij de Princes Street, de Royal Mile, Edinburgh Castle, het treinstation Waverley en al haar andere historische attracties en mooie straatjes. Is deze accommodatie volgeboekt op deze data? Dan is het The Principal Charlotte Square een andere fraaie 5 sterren accommodatie. Ook die staat in de buurt van het centrum maar ietsje verder weg.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras en fitnessruimte.

Meer info over: Edinburgh

Gleneagles Hotel - Gleneagles (Perth & Kinross)Het Gleneagles Hotel staat in de gelijknamige vallei binnen het raadsgebied Perth & Kinross. Dit is een fraai 5 sterren hotel en is bijvoorbeeld een uitstekende plek om te verblijven wanneer u van de beroemde golfbanen gebruik wilt maken. In een kleine omtrek vind u de PGA Centenary, The King's Course en de Queen's Course. De vallei wordt aan beide kanten omgeven door heuvels en in de buurt treft u ook het kleine stadje Crieff en wat verder de kleine stad Perth.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, spa, terras, tennisbaan, 2 zwembaden en 3 golfbanen.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, fietsen, paardrijden, tennis en golven.

Meer info over: Perth & Kinross - Oost Schotland

Fonab Castle Hotel - Pitlochry (Perth & Kinross)Het Fonab Castle Hotel staat in het dorp Pitlochry, een bekende vakantiebestemming om dit natuurlijke deel van Perth & Kinross te verkennen. Zo vindt u hier in de buurt het Tay Forest Park, Loch Tummel en ook het ruige Cairngorms National Park. In het dorp zelf staat een whiskystokerij, een zalmladder en een klein aantal kilometers verderop bijvoorbeeld ook Blair Castle. U verblijft hier in een 5 sterren hotel waarbij u de keus heeft tussen een kasteelkamer of een kamer in een lodge naast het kasteel. Ook in de omgeving Pitlochry kunt u gaan golven.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, zwembad en wellnesscentrum.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, fietsen en golven.

Meer info over: Perth & Kinross - Oost Schotland

Bunchrew House Hotel - Inverness (Highlands)Het Bunchrew House Hotel staat in het gelijknamige dorpje even buiten Inverness, de kleine stad in de Hooglanden van Schotland. Dit fraaie pand aan de Moray Firth is een 4 sterren hotel. De ruige landschappen vindt u eindje ten westen van hier en niet ver zuidwaarts kunt u het mythische Loch Ness bekijken.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, fietsen, paardrijden en golven.

Meer info over: Great Glen - Noordwest Schotland

Shieldaig Lodge Hotel - Shieldaig (Highlands)De Shieldaig Lodge heeft 4 sterren en is bijzonder geschikt voor mensen die van rust en natuur houden want het staat aan zee in Wester Ross. Dit zijn de ruige Northwest Highlands, een dunbevolkt gebied met heuvels, bergen en een lange kustlijn met allerlei inhammen. Het hotel ligt aan de inham Loch Gairloch, in de buurt van het dorp Gairloch, Loch Maree en de Torridon Hills. Er zijn overigens twee gehuchten die Shieldaig heten. De andere staat niet heel ver zuidwaarts van hier.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, mountainbiken, vissen, paardrijden en golven.

Meer info over: Northwest Highlands - Noord Schotland

Cuillin Hills Hotel - Portree (Isle of Skye)Het Cuillin Hills Hotel staat aan de kust op het Isle of Skye in noordwest Schotland. Het eiland is overigens gewoon per auto (zonder veerboot) te bereiken. Deze 4 sterrenaccommodatie staat aan zee, pal aan de rand van het dorp Portree, het grootste dorp op Skye. Het hotel is vernoemd naar de heuvels en bergen die hier in de buurt te vinden zijn. U zult hier net als op het vasteland een echt Highland-landschap vinden.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Sportieve activiteiten in de omgeving: met name wandelen.

Meer info over: Isle of Skye
Nog meer hele mooie accommodaties:

Stijlvolle luxere hotels in Kent en Sussex
Authentieke hotels in de pittoreske Cotswolds
Mooie hotels in York en North Yorkshire
Mooie hotels in het Lake District National Park
Mooie hotels met zeezicht in Devon en Cornwall
Prachtige luxe hotels in Wales
Luxe golf resorts in Engeland en Schotland
Luxe kasteelhotels in Engeland en Schotland
Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië
Luxe hotels bij Hyde Park (Winter Wonderland) in Londen

Mooie vakantiehuizen in Engeland voor grote gezinnen of groepen
Mooie vakantiehuizen in Schotland voor grote gezinnen of groepen

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers