Vakantie in zuidwest Engeland - Devon & Cornwall

Wat ziet u allemaal in dit gebied?

* Prachtige beschermde gebieden zoals de nationale parken Exmoor, Dartmoor, de Jurassic Coast en de kusten van Cornwall.

* Vele wandelpaden in mooie kustgebieden, zowel in Devon als Cornwall. Waaronder het enorm lange South West Coast Path.

* Mooie kustplaatsen als Torquay, Dartmouth, St Ives en Falmouth.

* Bezienswaardigheden als Exeter Cathedral, Greenway House, Eden Project, Glendurgan Garden en St Michael's Mount.


Auto -en wandelvakanties

Er zijn de nodige mooie vakanties naar zuidwest Engeland te boeken. Er zijn rondreizen waar u verschillende streken kunt bezoeken en ook wandelvakanties is prachtige natuurlijke gebieden. Kijkt u hier verder voor:

→ vakanties in zuidwest Engeland


Hotels en vakantiehuizen (+ kaarten)

De graafschappen Devon en Cornwall zijn populaire vakantiebestemmingen binnen Engeland en dus vindt u er ook genoeg accommodatie. Dit gebied heeft prachtige kustgebieden en dus kunt u bijvoorbeeld verblijven in badplaatsen als Torquay, Sidmouth, Newquay en St Ives, in de steden Exeter en Plymouth of in kleinere mooie plaatsen als Dartmouth, Salcombe en Fowey. Kijkt u hier verder voor:

→ Hotels en vakantiehuizen in Devon & Cornwall


Bezienswaardigheden

Er zijn vele mooie (en vaak) beschermde gebieden in dit deel van het land zoals de Engelse Riviera bij Torquay, de oude Jurassic Coast, de inhammen en kliffen van South Devon, de ruige kusten van noord Cornwall en de nationale parken Exmoor en Dartmoor. Er is dus veel te zien waaronder ook de nodige historische bezienswaardigheden. De gebieden:

Devon
Cornwall

→ National Trust in zuidwest Engeland (+ kaart)
→ English Heritage in zuidwest Engeland (+ kaart)


Polperro in Cornwall, zuidwest England
Foto van het mooie vissersdorpje Polperro (vlakbij Fowey - Cornwall) autovakanties en wandelvakanties naar zuidwest Engeland
kaart van Devon en Cornwall