Vakantie in zuidwest Engeland - Devon & Cornwall

Op vakantie in Cornwall, zuidwest Engeland

Wat is er te zien in zuidwest Engeland?

Lynton en Exmoor National Park in Devon, zuidwest Engeland
Zuidwest Engeland is vanwege haar mooie landschappen en prachtige kustgebieden één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van het land. U vindt er badplaatsen, kuststadjes, vissersdorpjes en vele kilometers aan wandelpaden langs de zee en over de kliffen. In het oosten van Devon ligt bijvoorbeeld de Jurassic Coast, in het zuiden de Engelse Riviera en verder naar het noorden de nationale parken Dartmoor en Exmoor. Cornwall bestaat ook voor een groot deel uit natuurlijk gebied en hier vindt u badplaatsen als St Ives en Newquay.

Er zijn ook andere bezienswaardigheden in de vorm van historische gebouwen. In Devon zijn dat bijvoorbeeld Exeter Cathedral, Agatha Christie's Greenway House en Powderham Castle. In Cornwall kunt u ook prachtige tuinen bezichtigen zoals de Trelissick Garden, Trebah Garden en het Eden Project, een beroemde trekpleister.

Bezienswaardigheden in Devon

Bezienswaardigheden in Cornwall

Enkele specifieke bestemmingen

Sidmouth Exeter Torquay

Dartmouth Looe St Ives

Newquay Clovelly Lynton

Hotels, vakantiehuisjes en vakanties

Hotels in Cornwall, Engeland Porlock Weir in Engeland Bateman's in East Sussex, Engeland

Mogelijkheden om naar Zuidwest Engeland te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Devon en Cornwall te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar het zuidwesten van Engeland duurt 4,5 a 6,5 uur, afhankelijk van uw specifieke vakantiebestemming.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. Ook is het mogelijk om het vliegtuig te pakken. Een voor de hand liggende optie is dan een vlucht naar Exeter Airport, de luchthaven van Devon. U kunt van daaruit met de bus naar de gelijknamige stad en daar zo nodig verder reizen per trein.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Engeland Boot Hoek Holland - Harwich Trein in Engeland