Vakantie in the Cotswolds

The Cotswolds - landelijk Engeland

Wat is er te zien in de Cotswolds?

Het mooie dorpje Castle Combe in the Cotswolds, zuid Engeland

De Cotswolds is de benaming van een Area of Outstanding Natural Beauty en is één van de meest geliefde landelijke gebieden van Engeland. Het is gesitueerd in het westelijke deel van het land en omvat delen van de graafschappen Gloucestershire, Worcestershire en Oxfordshire. In het gebied vindt u een prachtige mix van pittoreske dorpjes, honingkleurige cottages, heuvelachtige weilanden en vele wandelpaden. Wandelen behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Mooie voorbeelden van dorpen zijn Castle Combe, Bibury, Bourton-on-the-Water, Broadway, Stanton en Chipping Campden.

Rondom het gebied kunt u ook historische steden bezoeken waaronder Bath, Oxford en Shakespeare's Stratford-upon-Avon. In en vlakbij buiten de Cotswolds kunt u historische bezienswaardigheden bezichtigen als Blenheim Palace en Snowshill Manor, tuinen als Hidcote en Westonbirt Arboretum.

Bezienswaardigheden in de Cotswolds

Reisverslag (oa.) The Cotswolds

Enkele specifieke bestemmingen

Bath Castle Combe Bibury

Painswick Bourton on the Water Chipping Campden

Broadway Burford Oxford

Hotels, vakantiehuisjes en vakanties

Hotels in the Cotswolds, Engeland groen vlak Bibury hotel in the Cotswolds, Engeland

Mogelijkheden om naar de Cotswolds te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar de Cotswolds te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar dit deel van Engeland duurt ongeveer 3,5 uur.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. Als u één van de steden wilt bezoeken dan kunt u ook het vliegtuig pakken. Zo kunt u naar Bristol Airport, een luchthaven vanwaar u frequent en relatief snel per bus naar een aantal bestemmingen kunt reizen, zoals naar de steden Bristol en Bath. Of vlieg naar Heathrow om daarna de bus te nemen naar Oxford. Wilt u naar Cheltenham, neemt u dan een vlucht naar Birmingham.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Bristol Boot Hoek Holland - Harwich Trein in Engeland