Vakantie in Lancashire en Isle of Man

Mooi kustgebied op het eiland Man, Verenigd Koninkrijk

Wat is er te zien?

Lancashire bevindt zich in het noordwesten van Engeland en is deels relatief dichtbevolkt maar ook grotendeels helemaal niet. Met name het noordelijke en het oostelijke deel van dit gebied bestaat uit beschermd gebied. Dit zijn het grote Forest of Bowland dat vooral uit open heuvellandschappen bestaat en het kleine Arnside & Silverdale dat in het grensgebied met Cumbria is gesitueerd. Dit gebied ligt ook aan de grote Morecambe Bay. In het kustgebied vindt u enkele badplaatsen zoals Morecambe en het nog bekendere Blackpool. Het historische stadje Lancaster bevindt zich ook in de buurt. In het zuiden liggen de niet al te grote steden Preston, Burnley en Blackburn. Vanaf Heysham aan de kust van Lancashire kunt u met de veerboot naar het eiland Man. Voorbeelden van bezienswaardigheden in het graafschap zijn de Lancaster Castle, Gawthorpe Hall en Clitheroe Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Lancashire.


Historisch huis in Lancashire Hotel in Engeland

Bekijk enkele specifieke bestemmingen

Blackpool Lancaster Isle of Man

Met trein, vliegtuig of boot naar Lancashire

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lancashire te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vertrekt u in Nederland dan kunt u één van beide veerdiensten naar noord Engeland nemen, namelijk de 15,5 durende overtocht van IJmuiden naar Newcastle of de 12 uur durende vaart van Rotterdam naar Hull. Vanaf die havens duurt de autorit in beide gevallen nog ongeveer 2,5 uur. Beide boten varen 's nachts zodat u 's ochtends arriveert. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen en ook die overtocht vertrekt naar Hull. U gaat dan aan boord in Zeebrugge, wederom een nachtdienst. Ook deze vaart duurt 12 uur.

Mocht u bijvoorbeeld een tijdje in Blackpool willen verblijven dan is het ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Er is namelijk een directe treinverbinding met Manchester Airport. Vanaf de luchthaven kunt u in ongeveer 20 minuten met de trein naar de grote stad reizen, een rit van niet veel meer dan 1,5 uur. Dat geldt ook voor het stadje Lancaster.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland groen vlak Trein in Engeland