Op vakantie naar Engeland

Westminster Abbey in Londen, Engeland Seven Sisters in East Sussex, Engeland Dorpje in Dorset, zuid Engeland St Ives in Cornwall Castle Combe in Engeland Dorpje in Norfolk, Engeland Matlock Bath in Derbyshire, Engeland Robin Hood's Bay in Yorkshire Bolton Abbey in Yorkshire, Engeland Derwent Water in Cumbria, Engeland

Welke informatie vindt u hier?

Informatie en interactieve kaarten voor allerlei bestemmingen: kustgebieden met badplaatsen, heuvelachtige nationale parken, historische steden, dorpen op mooie locaties en meer...

Overzicht van autovakanties, busreizen en wandelvakanties voor Engeland. Of bekijk hotels en vakantiehuizen per gebied of plaats.

Zuidelijk Engeland

Londen
Niet alleen de grote stad met al zijn bezienswaardigheden maar ook het omliggende gebied zoals west Londen waar de Kew Royal Botanic Gardens te vinden zijn.

Surrey en Berkshire
Twee graafschappen ten westen van Londen met enkele stadjes zoals het koninklijke Windsor en ook heuvelachtige plattelandsgebieden, namelijk de Surrey Hills en de North Wessex Downs.

Zuidoost Engeland
Gebied bestaande uit meerdere graafschappen, namelijk Kent, East Sussex, West Sussex en een deel van Hampshire. U vindt er mooie kustgebieden, badplaatsen waaronder Brighton, het historische Canterbury en natuurgebieden zoals de High Weald en het South Downs National Park.

Zuid Engeland
Hier vindt u het mooie graafschap Dorset met prachtige kustgebieden zoals de Jurassic Coast, het nationale park New Forest in Hampshire en het mooie eiland Wight.

Zuidwest Engeland
Een gebied in Engeland dat befaamd is vanwege zijn prachtige kusten. U vindt er de graafschappen Devon en Cornwall, mooie kustplaatsen als Torquay en St Ives en ook de nationale parken Exmoor en Dartmoor.

Somerset en Wiltshire
Twee graafschappen in het zuidwestelijke deel van Engeland met historische stadjes als Bath, Wells, Salisbury en vlakbij het veel grotere Bristol. Het heeft ook mooie natuurgebieden en tevens het werelderfgoed van Stonehenge.

The Cotswolds
Iconisch plattelandsgebied in Engeland met pittoreske dorpen, honingkleurige huizen en mooie heuvelachtige landschappen. Vlakbij liggen historische steden als Bath, Gloucester en Oxford.

The Chilterns
Eén van de gebieden met de status Area of Outstanding Natural Beauty. Het ligt niet ver ten noordwesten van Londen en heeft heuvels, bossen en ook open landschappen.

De Kanaaleilanden
De Kanaaleilanden van Groot-Brittannië liggen voor de kust van Normandië in noord Frankrijk. De grootste en bekendste eilanden zijn Jersey en Guernsey en bieden mooie kusten en bezienswaardigheden.

Noordelijk Engeland

Cheshire en Merseyside
Deels verstedelijkt gebied met de grote havenstad Liverpool maar ook een uitgestrekt duingebied en rustigere gebieden in Cheshire.

Greater Manchester
Grotendeels geurbaniseerde regio met de stad Manchester als middelpunt.

Peak District National Park
Het mooie heuvelachtige nationale park in centraal en noord Engeland. Het ligt ingeklemd door verschillende grote steden waaronder Manchester, Sheffield en Derby.

South & West Yorkshire
Ook een behoorlijk verstedelijkt gebied met Leeds, Bradford en een aantal andere steden. Ook rustige gebieden met kleinere stadjes en dorpen aan de randen.

North York Moors National Park
Eén van de twee grote nationale parken van het graafschap North Yorkshire. Het biedt heuvels, heidevelden en prachtige kustgebieden. U vindt er onder andere de plaatsen Whitby, Robin Hood's Bay en Helmsley.

Yorkshire Dales National Park
Het andere nationale park van North Yorkshire. De Yorkshire Dales hebben hogere heuvels en ook mooie landschappen met overwegend kleine dorpen en stadjes.

Lancashire & Isle of Man
Lancashire bestaat uit steden, de badplaatsen Blackpool en Morecambe maar ook voor een groot deel uit de natuur van het Forest of Bowland. Het Isle of Man heeft mooie kusten en kleine plaatsen en ligt in de Ierse Zee.

Lake District National Park
Het bergachtige nationale park van noordwest Engeland. Het is tevens befaamd om zijn prachtige meren zoals Lake Windermere en Derwent Water. Hier vindt u onder andere de plaatsen Keswick, Grasmere en Bowness-on-Windermere.

Hadrian's Wall
De beroemde, historische en enorm lange Muur van Hadrianus. Dit grote overblijfsel uit de tijd van de Romeinen is tevens een prima wandelgebied in een mooie landschap.

County Durham
Eén van de graafschappen in het noorden van het land bestaande uit enkele steden waaronder de historische stad Durham maar het heeft ook een mooi kustgebied en heuvels landinwaarts, in de natuur van de North Pennines.

Tyne and Wear
De verstedelijkte regio in noordoost Engeland met de steden Newcastle en Sunderland.

Northumberland
Dunbevolkt graafschap in het verre noordoosten, aan de grens met Schotland. U vindt hier de heuvels van het Northumberland National Park en ook beschermde kusten met grote oude kastelen.

Oost Engeland

Essex en Cambridgeshire
Twee graafschappen waarvan Essex aan zee ligt en enkele badplaatsen heeft waaronder het behoorlijk grote Southend-on-Sea. De bekende plaats in het andere graafschap is uiteraard de historische stad Cambridge.

East Anglia
De naam van het historische graafschap, in dit geval bestaande uit de graafschappen Norfolk en Suffolk. U vindt er overwegend vlakke landschappen en mooie beschermde gebieden waaronder de kuststroken en het Broads National Park. In deze regio staat ook de historische stad Norwich.

Lincolnshire en East Yorkshire
Deze twee graafschappen liggen noordelijker, zijn relatief vlak met wel enkele glooiende landschappen zoals die van de Lincolnshire Wolds. Er is een lange kustlijn met enkele badplaatsen en in dit gebied vindt u ook de historische stad Lincoln en de havenstad Hull.

Nottinghamshire en Leicestershire
Deze graafschappen liggen in het binnenland, in de regio East Midlands. De landschappen zijn wederom relatief vlak en het is deels verstedelijkt met de bijvoorbeeld de grotere steden Nottingham en Leicester.


West Engeland

Worcestershire en Warwickshire
Overwegend kleinere steden en stadjes met Warwick, Stratford-upon-Avon en het grotere Worcester. Daarnaast ook mooie landschappen met de Malvern Hills en een deel van the Cotswolds.

West Midlands en Staffordshire
West Midlands is de naam van een regio maar in dit geval van het graafschap. Het is zeer geurbaniseerd met als middelpunt het grote Birmingham. Staffordshire is een stuk rustiger met ook natuur in de Cannock Chase een deel van het Peak District.

Herefordshire en Shropshire
Deze graafschappen grenzen aan Wales, kent steden en stadjes maar ook rustige gebieden met heuvels en mooie landschappen zoals de Shropshire Hills, Malvern Hills en de Wye Valley. U vindt hier bijvoorbeeld de steden Shrewsbury en Hereford.


autovakanties in zuid Engeland
autovakanties in the Cotswolds, Engeland
autovakanties in noord Engeland
wandelvakanties in Engeland
Hotel in Engeland