Autorondreizen in Wales

Vakantie aan de Pembrokeshire Coast, Wales Kaart van Wales Tenby in Wales Vakantie in de Brecon Beacons, Wales Caernarfon in Wales Vakantie in Snowdonia, Wales

1. Rondreis door Wales

Wales is een stuk kleiner dan Engeland maar heeft toch nog een heel behoorlijke omvang en ook heeft het verschillende grote natuurgebieden waarvan drie nationale parken. Om het hele land rond te reizen zou u idealiter toch wel een paar weken willen uittrekken. Naast alle natuur is er ook veel historisch erfgoed, met name veel kastelen maar ook wel landgoederen en industrieël erfgoed.

Hoe vraagt u een rondreis aan?

U kunt een plan op maat krijgen. Op basis van uw wensen maak ik een speciale pagina voor u met daarop een schema, reisinformatie, beschikbare accommodaties die u gelijk kunt boeken en andere handige info + links. Leest u hier verder hoe het precies in zijn werk gaat:

anglesey

2. Rondreis door Zuid Wales

Het zuiden van Wales heeft veel te bieden in de vorm van natuur, kastelen en ook vindt u hier aan de zuidkust de grootste steden. De hoofdstad Cardiff is wat dat betreft het bekendst. Wilt u mooie gebieden bezoeken, denk dan vooral aan het Pembrokeshire Coast National Park en het minder bekende schiereiland Gower, de heuvels, bergen en watervallen van het Brecon Beacons National Park en het heuvelachtige, bosrijke rivierlandschap rond de Wye Valley. Ook zijn er verschillende oude kastelen verspreid over deze regio dus daar kunt u ook enkele van bezichtigen.

Als u naar Wales rijdt komt u altijd door Engeland dus in dit geval kan een autorondreis door Zuid Wales ook gecombineerd worden met locaties in Zuid of Midden Engeland. Kijk daarvoor bij de links beneden.

z wales

3. Rondreis door Noord Wales

Het noorden van Wales is de minstbevolkte helft van het land en is ook zeker het ruigst, met name in het noordwesten. Daar vindt u het bergachtige Snowdonia National Park waar overigens ook een klein aantal imposante kastelen en het bijzonder pittoreske dorpje Portmeirion te bezichtigen is. Tijdens een autorondreis door Noord Wales komt u ook door andere mooie regionen zoals de bosrijke Dee Valley en het grote eiland Anglesey dat gewoon per auto te bereiken is.

U komt altijd door Engeland als u naar Wales rijdt dus een combinatie met een rondreis door delen van Engeland is goed mogelijk. Kijkt u onderaan voor de nodige suggesties.

n wales


Andere gebieden of wandelvakanties:


Autorondreizen in Zuid Engeland

Autorondreizen in Midden Engeland

Autorondreizen in Noord Engeland

Wandelvakanties in Wales

Wandelvakanties in Engeland

Autorondreizen in Schotland