Vakantie in het Yorkshire Dales National Park

Wat ziet u allemaal in dit gebied?

* Het karakteristieke landschap van de Yorkshire Dales met zijn hoge heuvels, stenen muurtjes en schuurtjes, smalle wegen en kleine dorpen.

* Prima wandelmogelijkheden zoals bijvoorbeeld langs de Pennine Way, de Dales Way en de Coast to Coast Walk.

* Kleine dorpen en stadjes als Hawes, Skipton en Ripon en grotere steden als Harrogate en York.

* Bezienswaardigheden als Skipton Castle, Fountains Abbey, Ripon Cathedral, Richmond Castle en de York Minster.


Rondreizen en wandelvakanties

Het historische graafschap Yorkshire is één van de populairste gebieden in Engeland. Hier in het nationale park vindt u de mooie heuvelachtige landschappen maar iets verder weg ligt bijvoorbeeld ook de prachtige stad York. Kijkt u hier verder voor:

→ Vakanties en rondreizen in noord Engeland
→ Wandelvakanties in Engeland


Hotels en vakantiehuizen (+ kaarten)

In de Yorkshire Dales zelf vindt u geen steden, slechts kleinere stadjes en dorpen zoals Skipton en Hawes. Verder daarbuiten kunt u wel in steden verblijven, namelijk het romantische Harrogate en iets verder weg het historische York. Kijkt u hier verder voor:

→ Hotels en vakantiehuizen in en rond de Yorkshire Dales


Tour de France 2014

Komemde zomer, juli 2014 begint de Tour de France in noord Engeland. De eerste etappe van dit grote wielerevenement gaat van Leeds naar Harrogate en komt voor een groot deel door het Yorkshire Dales National Park. Daarnaast begint de tweede etappe in de prachtige stad York. Voor alle drie de etappes zijn kaarten beschikbaar. Kaarten voor dit deel van het land:

→ Tour de France 2014 in Engeland


Bezienswaardigheden

In het park kunt u vooral genieten van prachtige heuvelachtige landschappen en de wandelpaden die er doorheen lopen. Er zijn ook mooie dorpen (zoals Hawes) en enkele musea. De meeste historische locaties zult u aan de rand of zelfs iets verder weg kunnen bezoeken zoals bijvoorbeeld de Ripon Cathedral, het werelderfgoed van Fountains Abbey & Studley Royal en Richmond Castle. Het museum en oude woonhuis van de beroemde dierenarts James Herriot staat overigens in het dorpje Thirsk, ten oosten van het Yorkshire Dales National Park. Bezienswaardigheden in:

Yorkshire Dales

→ National Trust in noord Engeland (+ kaart)
→ English Heritage in noord Engeland (+ kaart)


Swaledale in de Yorkshire Dales, noord Engeland Foto van Swaledale is gemaakt door Bob autovakanties en busreizen naar noord Engeland
wandelvakanties in noord Engeland
kaart van het Yorkshire Dales National Park