Ga op vakantie naar Wales

Snowdonia National Park in Wales
Welke informatie vindt u hier?


Veel informatie per gebied: grote berggebieden en nationale parken, prachtige kusten met wandelpaden, enkele steden en meer...

Interactieve kaarten per gebied met daarop bezienswaardigheden, natuurgebieden, steden en stadjes.

Autovakanties naar en wandelvakanties in Wales.

Accommodatiepagina's per gebied waar u hotels, b&b's en vakantiehuizen kunt vinden. En nog veel meer...

Zuid Wales

Zuidoost Wales
In dit deel van het land kunt u twee grote en beschermde gebieden bezoeken, namelijk het rivierenlandschap van de Wye Valley en het heuvelachtige Brecon Beacons National Park. Voorbeelden van plaatsen in dit gebied zijn Chepstow, Monmouth en Brecon.


Zuidwest Wales
Het zuidwesten van Wales is vooral befaamd om zijn prachtige kustlandschappen, namelijk die van the Gower en het Pembrokeshire Coast National Park. De hoofdstad Cardiff ligt wat verder naar het oosten. Andere plaatsen in dit gebied zijn de stad Swansea en de kleinere stadjes Tenby, Pmebroke en Aberystwyth.


Noord Wales

Noord Wales
Het noorden is dunbevolkter en heeft ook de nodige mooie natuurgebieden. Een groot deel wordt ingenomen door het bergachtige Snowdonia National Park en het eiland Anglesey. U vindt hier ook vier kastelen die tot het werelerfgoed behoren en de badplaats Llandudno. Andere plaatsen zijn Caernarfon, Holyhead en Wrexham in het oosten.


autovakanties in Wales
wandelvakanties in Wales
Hotel in Wales