Op vakantie in Wales

Op vakantie in the Gower, Wales

Algemeen

Wales is het kleinste land van Groot-Brittannië en is gesitueerd aan de westkust. Het is met drie miljoen inwoners relatief dunbevolkt, met name in het bergachtige noorden waar geen steden te vinden zijn. De enige wat grotere steden zoals Swansea en de hoofdstad Cardiff liggen aan de zuidkust. Niet alleen het noorden heeft bergen, er is maar weinig oppervlak dat niet heuvelachtig is. De zuidelijke kustregionen zijn wat vlakker zoals Pembrokeshire en bijvoorbeeld ook het grote eiland Anglesey in het noordwesten. Natuur is er genoeg, bijvoorbeeld van enkele nationale parken zoals het ruige Snowdonia en de Brecon Beacons, ook een deels bergachtige streek. In het zuidoostelijke grensgebied met Engeland vindt u het fraaie rivierlandschap van de Wye Valley.

Hotels en vakantiehuizen in Wales

Autovakanties naar Wales

Wandelvakanties in Wales

Tips voor een vakantie in Wales

De gebieden

Op vakantie in de bergen van Snowdonia, noord Wales
Zuidoost Wales
In dit deel van het land kunt u twee grote en beschermde gebieden bezoeken, namelijk het rivierenlandschap van de Wye Valley en het heuvelachtige Brecon Beacons National Park. Voorbeelden van plaatsen in dit gebied zijn Chepstow, Monmouth en Brecon.

Zuidwest Wales
Het zuidwesten van Wales is vooral befaamd om zijn prachtige kustlandschappen, namelijk die van the Gower en het Pembrokeshire Coast National Park. De hoofdstad Cardiff ligt hier ook in de buurt. Voorbeelden van andere plaatsen zijn de kleinere stadjes Tenby, Pmebroke en Aberystwyth.

Noord Wales
Het noorden is dunbevolkter en heeft ook de nodige mooie natuurgebieden. Een groot deel wordt ingenomen door het bergachtige Snowdonia National Park en het eiland Anglesey. U vindt hier onder andere de badplaats Llandudno, het stadje Conwy en de dorpen Beddgelert en Betws-y-Coed. Llangollen ligt in de mooie Dee Valley.