Bezoek het Groot-Brittannië uit Victoria

Harewood House in West Yorkshire Newby Hall in North Yorkshire Castle Howard in Yorkshire Het havenstadje Hartlepool in Country Durhm, Noord Engeland Liverpool in Engeland Blair Castle in Perth and Kinross, Schotland

De Britse koninklijke familie in de 19e eeuw

Victoria is een tv-serie over het leven van de Britse Koningin Victoria die een lange tijd regeerde tussen 1837 en haar dood in 1901. Ze besteeg de troon al op 18 jarige leeftijd en heeft het toen dus erg lang volgehouden, iets wat vaker voorkomt met Britse Koninginnen. Denk aan de beroemde Elizabeth 1 in de 16e eeuw en aan de in 2022 overleden queen wiens leven prachtig uitgebeeld wordt in het prachtige kostuumdrama The Crown. Gedurende het Victoriaanse tijdperk was het Verenigd Koninkrijk het grootste rijk ter wereld met haar overzeese koloniën met als grootste land India. Dat is de periode waarin deze serie zich afspeelt. Tot op heden (tot en met serie 3) zijn de levens van Queen Victoria en Prince Albert aanbeland in de vroege jaren 50 van de 19e eeuw.

Het epicentrum van de Britse monarchie bevindt zich in het zuiden des lands en dan met name in en vlakbij Londen. Daar staan immers de koninklijke paleizen Buckingham Palace en Windsor Castle. De filmlocaties voor Victoria bevinden zich echter overwegend in het noorden van Engeland, met name in Yorkshire. Daar staan een aantal grote huizen op prachtige landgoederen waaronder Harewood House dat diende als filmlocatie voor Buckingham Palace. De Beverley Minster diende als Westminster Abbey en Carlton Towers als Windsor Castle. Dat is een imposante huis met landgoed waar u ook kunt overnachten in één van de cottages. Het landgoed ligt ongeveer halverwege de steden Hull en Leeds. Stedelijke locaties komen ook voor in de serie, zoals het historische havencomplex van Hartlepool, het Georgian Quarter in Liverpool en de oude high street van havenstad Hull. De schotse filmlocatie is het fraaie witte Blair Castle, gesitueerd in het ruige berglandschap van het Cairngorms National Park. In serie 2 bezoekt ze dit kasteel dat ze in werkelijkheid ook vaak bezocht heeft.

Als u niet alleen de filmlocaties wilt bezoeken maar ook de gebouwen wilt zien waar Koningin Victoria in het echt leefde dan kunt u dus naar Londen gaan om Buckingham Palace te bezoeken. zij was de eerste monarch die dit paleis voor het eerst permanent bewoonde. Windsor Castle staat ten westen van Groot-Londen in het graafschap Berkshire. Ook zeer interessant: het prachtige buitenverblijf van Victoria en Albert is Osborne House op het eiland Wight voor de Engelse zuidkust. Het moet raar lopen wil dat huis en landgoed niet in één van de volgende series haar opwachting maken. Bekijk wat dat betreft ook zeker het volgende tabblad.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Victoria


Gebruik maken van service?

U kunt via het volgende tabblad op zoek naar een bestemming en vervolgens een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement in de betreffende plaats zoeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
GB

Mogelijke bestemmingen

Hieronder staan een aantal plaatsen die als uitvalsbasis kunnen dienen om de verschillende filmlocaties te kunnen bezoeken. Harrogate, Knaresborough en Helmsley liggen vlakbij of relatief in de buurt van de fraaie landgoederen in North Yorkshire en ook Harewood House in West Yorkshire. Pitlochry in Schotland zou een prima uitvalsbasis kunnen zijn om Blair Castle te bezoeken.Mogelijke bestemmingen (2)

Hieronder staan een aantal plaatsen die als uitvalsbasis kunnen dienen om beroemde paleizen en huizen te bezoeken waar Koningin Victoria daadwerkelijk vroeger leefde of tijd spendeerde. Buckingham Palace staat in Westminster, het centrum van Londen. Windsor Castle bevindt zich in het gelijknamige stadje ten westen van de hoofdstad terwijl het koninklijke buitenverblijf Osborne House vlakbij het kustplaatsje Cowes op het eiland Wight is gesitueerd.

Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers