De hond mee naar Engeland, Wales en/of Schotland?

Met de hond op vakantie in Schotland

Huisdieren meenemen naar Groot-Brittannië

Uiteraard is het mogelijk om een hond mee te nemen op vakantie in Engeland, Schotland of Wales. Daar zijn vanzelfsprekend wel regels aan verbonden zoals in het bezit moeten zijn van een geldig Europees dierenpaspoort, het hebben gehad van een rabiësvaccinatie en meer. Het hele lijstje vind je hieronder op de website van de NVWA. Daar staat wat je moet doen als je náár het Verenigd Koninkrijk reist en ook als je teruggaat.

Huisdier(en) meenemen naar het Verenigd Koninkrijk


Wandelen in landelijke gebieden

Eenmaal in Groot-Brittannië is het een kwestie van gezond verstand gebruiken. Zo is er in de landelijke gebieden sprake van een 'Countryside Code' waarin vermeldt staat wat er qua gedrag van u verwacht wordt als u met de hond aan de wandel gaat. In Engeland, Schotland en Wales kun je heel goed wandelen omdat er tal van paden zijn. Er zijn ook de nodige paden die over boerenland gaan, meestal met vee daarin. Dan is het uiteraard zaak de hond aangelijnd en onder controle te houden. Ook behandelt men het opruimen van hondenstront en dergelijke. Hieronder lees je de gehele Countryside Code.

Countryside Code - advise for countryside visitors


De hond mee naar binnen

Houd er ook rekening mee dat je met de hond niet overal naar binnen mag. Groot-Brittannië is een eiland van hondenliefhebbers dus u zult de nodige pubs tegenkomen waar u met de hond kunt gaan eten en drinken. Bezoekersattracties zoals kastelen en landhuizen accepteren vaak geen honden, de landgoederen en/of tuinen daaromheen dan weer vaker. Dat is per locatie verschillend dus is het handig dat u zich tijdens uw verblijf op de hoogte stelt waar u met de hond binnen kunt en waar niet. Op deze website kunt u per gebied een interactieve kaart bestuderen en ook de icoontjes aanklikken van de bezoekersattracties zodat u de website van die bezoekersattracties kunt bekijken. Daarop staat vermeld wat de regels zijn mbt huisdieren. Nog een ding om rekening mee te houden is dat huisdieren lang niet in alle hotels, b&b's en vakantiehuizen worden geaccepteerd.


De hond mee op trein of boot

Honden mogen niet mee op de trein (Eurostar) naar Londen. Eenmaal in Groot-Brittannië mogen honden wel mee in de trein, vaak gratis en dan uiteraard aangelijnd of in een mand (in het geval van een klein hondje). Hieronder leest u de informatie hierover op de website van National Rail. U kunt ook met de auto door de kanaaltunnel (Eurotunnel) van Calais naar Folkestone. In dat geval kan de hond in de auto mee, een ritje van 35 minuten. Als u met de boot gaat dan moet de hond of in de auto blijven (korte overtochten van 1,5 a 2 uur) of in een kennel (lange nachtvaarten) al zijn er uitzonderingen. Op de route van Stenaline tussen Hoek van Holland en Harwich kun je een hut boeken waar de hond ook mag verblijven. Die bevinden zich op een dek waar u de hond ook mag uitlaten. Deze hutten kunt u gewoon online boeken. Bekijk onderstaande link waar de veerdienst(en) te vinden zijn. Op de boot van DFDS tussen Ijmuiden en Newcastle kunt u ook een hondvriendelijke hut boeken maar dat kan momenteel alleen telefonisch.

Animals and pets - National Rail | Veerdiensten naar Engeland


Zelf zoeken naar een verblijf of service aanvragen?

Zoals u net al heeft kunnen lezen accepteren lang niet alle accommodaties huisdieren. Hieronder kunt u zoeken naar hotels, b&b's en vakantiehuizen in tal van gebieden. Als u op een hotelpagina bent aanbeland en u heeft doorgeklikt op één van buttons (hotels of vakantiehuizen) dan kunt u vervolgens in het linkermenu de optie 'Huisdieren toegestaan' aanvinken. Zo kunt u zoeken naar een overnachtingsplek voor u en uw viervoeter. Houd er rekening mee dat er meestal extra kosten aan verbonden zijn. Dat kan een tientje per nacht zijn. U kunt ook mijn hulp inroepen in de vorm van een vakantieplan op maat. Dat kan voor een vakantie vanuit één plek zijn of een rondreis. In dat geval maak ik een reisplan, inclusief bestemmingsinformatie en per bestemming een te boeken accommodatie. Ik zal u dan niet per bezoekersattractie vertellen hoe de toelatingseisen zijn (dat zou te veel werk zijn), ook kan ik niet adviseren welke medische maatregelen u dient te nemen om de hond het Verenigd Koninkrijk binnen te krijgen. Daarvoor verwijs ik naar de eerste paragraaf op deze pagina.


Cottage in Engeland
Hotel in Engeland
Terug naar:

→ Tips voor een vakantie in Groot-Brittannië


© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers