Bezoek het Wales uit Hinterland

Aberystwyth in Noord Wales Borth in Noord Wales Elan Valley in Midden Wales Ellan Valley in Mid Wales Aberdovey in Noord Wales

Detectiveserie aan de westkust van Wales

Hinterland is een detectiveserie met in de hoofdrol Detective Inspector Tom Mathias. De driedelige en inmiddels gestopte tv-serie heeft als voornaamste setting de universiteits -en badplaats Aberystwyth aan de westkust maar ook zeker het heuvel -en bergachtige binnenland van midden Wales. Daar bevindt zich het Cambrische gebergte (de Cambrian Mountains), een dunbevolkt en relatief ruig gebied. Zo zijn er bijvoorbeeld opnames gemaakt bij de Devil's Bridge Falls (waterval) met daar vlakbij het fictieve en (in de serie) gebrekkige Devil's Bridge Hotel. In werkelijkheid is dat overigens het prima Hafod Hotel. Ook zijn er nog dieper landinwaarts opnames gemaakt zoals in de Elan Valley bij het grote waterreservoir en indrukwekkende dam. Verder noordwaarts bij het Clywedog Reservoir is ook gefilmd. Aberystwyth is niet de enige kustlocatie waar scenes zijn gespeeld, ook aan de kuststrook hier ten noorden van was dat het geval. Bijvoorbeeld in het kustplaatsje Borth en in het duingebied vlakbij het badplaatsje Aberdovey dat aan de rand van het bergachtige Snowdonia gesitueerd is. Dat nationale park is echter geen setting in Hinterland. Het is met name de westkust plus de heuvels van midden Wales die de revue passeren. Bijzonder nog om te vermelden is dat deze serie in twee talen is opgenomen. Er is een versie in het Engels en in het Welsh. Op de kaart hieronder ziet u een paar in het oog springende locaties.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Hinterland


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier zelf een hotel, b&b of appartement uitzoeken en boeken. De pagina leidt u naar de pagina over Aberystwyth waar u op zoek kunt. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland
Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers