Bezoek een bierbrouwerij in Engeland

Kelham Island Brewery in Sheffield, Engeland Biervat en glazen bier in Engeland Engelse pub in Engeland

Kijk hoe het bier gebrouwen wordt in verschillende Engelse plaatsen

In Engeland worden allerlei bieren geproduceerd en die brouwerijen vindt u overal in het land terug. U kunt ze uiteraard ook drinken in tal van Engelse pubs die vaak ook lokale bieren op de tab hebben staan. De bieren worden qua soort vaak onderverdeeld in 'ale' en 'lager'. Ale wordt veel korter gefermenteerd waarbij over het algemeen gezegd kan worden dat de smaak wat aromatischer, robuuster en soms ook bitterder is terwijl de lager veel langer en op een lagere temperatuur moet worden gefermenteerd waarbij de smaak lichter is en er meer koolzuur in zit. De lager wordt meestal ook koeler geserveerd dan de ale.

Niet alle locaties zijn overigens te bezoeken. Op de interactieve kaart hieronder ziet u een aantal mooie breweries waar u een rondleiding kunt volgen en uiteraard kunt proeven. Sommigen daarvan zijn al meer dan honderd jaar oud zoals de Shepherd Neame Brewery in Faversham (Kent), de Hook Norton Brewery in Hook Norton (Oxfordshire), de Wadworth Brewery in Devizes (Wiltshire) en de Robinson Brewery in Stockport (Greater Manchester). De meesten op de kaart zijn een stuk jonger zoals de Bristol Beer Factory uit 2004 en de Black Sheep Brewery in Masham (North Yorkshire) uit 1992 en de Kelham Island Brewery in Sheffield (South Yorkshire) uit 1990. De brouwerij in Bristol is dan wel gehuisvest in het gebouw waar vroeger de Ashton Gate Brewery gevestigd was.

In Burton-on-Trent (Staffordshire) kunt u de Marstons Brewery bezoeken maar ook het National Brewery Centre. Daar kunt u zien hoe bier gebrouwen wordt, u kunt proeven in de William Worthington Micro Brewery maar er zijn ook oude voertuigen en een paar paarden te zien. Die 'shire horses' werden vroeger gebruikt om biervaten te bezorgen. Bekijk de kaart hieronder voor openingstijden en locaties van de geselecteerde bierbrouwerijen in Engeland. Hieronder vindt u tevens enkele links waarachter u meer info vindt over enkele van de plaatsen waar u een brouwerij kunt bezoeken.
Interactieve kaart


In Sheffield en Burton-upon-Trent zijn elk twee locaties te zien. Zoom daarvoor in.
Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met bierbrouwerijen in Engeland


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt op deze pagina zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken in Engeland. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien. Ik ben geen bier-expert maar kan op basis van de brouwerijen die u op de kaart ziet staan (of die u zelf aandraagt) wel een mooie rondreis in elkaar zetten:


Cottage in Engeland
Hotel in Engeland

Voorbeelden van rondreizen per auto én trein

Misschien dat u specifiek vanwege het bier naar Engeland wilt reizen maar u zult dan vast en zeker ook het zeer mooie land en haar steden willen verkennen. Hieronder vindt u vier voorbeelden (er staan nog meer op de website) van autorondreizen die elk een bepaald gebied bestrijken. Ze zijn ook zeker te combineren, u krijgt immers een plan op maat. Grote delen van het land zijn heuvelachtig al geldt dat niet voor het oosten en de East Midlands. Naast de bierbrouwerijen zijn er in elke regio tal van andere bezienswaardigheden en ook hele mooie dorpen en stadjes om te bezichtigen. Als u een treinrondreis maakt dan zijn er iets minder mogelijkheden maar er toch zijn er nog zat brouwerijen waar u met de trein kunt komen. Denk aan de plaatsen Bury St Edmunds, Greenwich (London), Faversham, Bristol, St Austell, Burton-on-Trent, Nottingham, Sheffield, Stockport, Leeds, Clitheroe en Staveley.


Bekijk 6 rondreizen


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers