Het fraaie antiekstadje Tetbury in Gloucestershire

The Market House in Tetbury, Cotswolds Prachtig straatje in Tetbury, Engeland hotels boeken via GBLhet antiekstadje Cirencester in Gloucestershire, Cotswolds Malmesbury in Wiltshire, Cotswolds Het dorp Wotton-under-Edge in Gloucestershire, Cotswolds Dyrham Park in Gloucestershire, Cotswolds Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSteil straatje in Tetbury, Cotswolds

Tetbury is een zeer mooie plaats in het graafschap Gloucestershire en is één van de grootste stadjes in de pittoreske Cotswolds. Het heeft toch slechts 5500 inwoners maar heeft veel te bieden qua pracht en gezelligheid. Het is in recente tijden meerdere keren bekroond met de titel 'mooiste kleine stadje van Engeland' en heeft het prijzen in ontvangst genomen wat betreft haar tuinen en beplanting. In het stadje vindt u uiteraard hotels en theehuizen maar het is ook dé plek in deze streken voor de liefhebber van antiek want er zijn meer dan 20 antiekwinkels. In het redelijk nabijgelegen Cirencester is wekelijks ook nog eens een grote antiekmarkt dus als u van oude snuisterijen houdt dan is dit een geschikte vakantiebestemming. Het omliggende land van de Cotswolds is zeer schilderachtig en zit boordevol nog veel meer prachtige stadjes en dorpen. Denk aan het net genoemde Cirencester maar ook aan Castle Combe, Painswick, Wotton-under-Edge, Malmesbury en Bibury. In Tetbury vindt u nog een politiemuseum en het iconische 17e eeuwse Market House waar markten en tentoonstellingen worden gehouden.

In de omgeving zijn ook hele mooie tuinen te zien. Vlakbij het stadje ligt Highgrove, het landgoed van de Prince of Wales. Aangezien de vorige prins recent koning werd is het niet langer in zijn bezit maar toch gebruiken Charles en Camilla het landgoed nog steeds als buitenverblijf. De tuinen op het landgoed kunt u bezichtigen waarbij u wel van te voren een kaartje via het internet dient te bestellen. Kaartjes zullen normaliter wel snel uitverkocht raken. De website vind u op de bijgevoegde interactieve kaart. In de weide omgeving kunt u verder nog bezichtigen: de tuin van Owlpen Manor, het Westonbirt Arboretum en de Abbey Gardens in Malmesbury. Het landgoed van de Prince of Wales is overigens niet de enige koninklijke connectie van Tetbury met de 'Royal Familiy'. Er zijn ook een paar bedrijven in het stadje die officieel hofleverancier zijn en de winkel van Highgrove waar luxueuze producten (eten en drinken) te koop zijn bevindt zich vlakbij het markthuis in het stadje zelf. Opbrengst gaat naar een goed doel.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Cotswolds
→ Steden, stadjes en dorpen in de CotswoldsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Cotswolds

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers