Het stadje Stow-on-the-Wold in de Cotswolds

Het marktplein van Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Pittoresk straatje in Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Leuke winkels in Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Durins deuren in Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland hotels boeken via GBLBourton-on-the-Water in Engeland Cotswold Motoring Museum in Bourton-on-the-Water Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Broadway in de Cotswolds, Engeland Burford in Oxfordshire, Cotswolds Chastleton House in de Cotswolds

Informatie over deze bestemmingSchilderachtig straatje in Stow-on-the-Wold in the Cotswolds, Engeland

Stow-on-the-Wold is een klein markstadje in de Engelse Cotswolds. Het ligt in het noordelijke deel van dat gebied en is tevens onderdeel van het graafschap Gloucestershire. Dit historische plaatsje telt ongeveer 2000 inwoners en was een plek van belang in de tijd (met name de middeleeuwen) dat hier de wolhandel nog een lucratieve aangelegenheid was. Het vrij grote marktplein van Stow-on-the-Wold was de locatie waar grote jaarmarkten plaatsvonden en vele schapen werden verkocht. In het prachtige heuvelland van de Cotswolds zult u ook zeker nog de nodige schapen zien grazen. Het landschap direct rondom het stadje is overigens relatief vlak.

Tegenwoordig is dit toch vooral een geliefd gebied voor toeristen, niet alleen vanwege het landschap maar ook vanwege de vele schilderachtige dorpen. Het stadje zelf is ook zeer fraai met haar marktplein en oude kerk. Daarnaast tref je hier de nodige onafhankelijke winkeltjes, hotels en herbergen. De 17e eeuwse Old Stocks Inn is de oudste herberg van Engeland. Maar er zijn hier meer mooie accommodaties om te overnachten. In het stadje zijn ook enkele kerken en met name de St Edward’s Church valt op en dat komt vooral door haar deuren die op prachtige wijze geflankeerd worden door oude bomen (zie foto). De legende gaat dat Tolkien deze kerk vroeger bezocht heeft en na het zien er van geïnspireerd is geraakt met als resultaat dat hij de Deuren van Durin (Westpoort van Moria) verzon voor zijn beroemde verhaal In de Ban van de Ring (Lord of the Rings).

Zoals al vermeld zijn er de nodige mooie dorpjes te zien in de Cotswolds. In de directe omgeving zijn er al veel de moeite waard. Denk aan Bourton-on-the-Water, Lowers Slaughter, Broadway, Snowshill, Chipping Campden en iets verder weg onder andere Burford, Winchcombe en Bibury. De lijst is vrij eindeloos. Bezoekersattracties in de zin van historische huizen en tuinen zijn er ook zeker. Vlakbij vindt u Chastleton House, Batsford Arboretum, Sudeley Castle en het Sezincote Estate. In Bourton kunt u een museum bezoeken waar oude voertuigen te zien zijn. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Stow-on-the-Wold.

Wandelen

Mooi wandelen is in deze omgeving ook mogelijk. Er zijn uiteraard rondwandelingen te maken maar de route hieronder is een lineaire route die tijdens het tweede deel daarvan door dit stadje komt. U kunt per bus naar het beginpunt reizen. Dan kiest u niet Blockley als startpunt maar Moreton-in-Marsh en wandelt daar naar/bij Batsford Arboretum om daar de route te starten.

Blockley -Bourton-on-the-Water
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers