Vissersdorpje Staithes aan de kust van North Yorkshire

Staithes in North Yorkshire Staithes in North Yorkshire Staithes in North Yorkshire hotel boeken via GBL Port Mulgrave in North Yorkshire Saltburn-by-the-Sea in North Yorkshire Runswick Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Esk Valley in North Yorkshire Roseberry Topping in het North York Moors National Park

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStaithes in North Yorkshire, Engeland

Staithes is een prachtig (voormalig) vissersdorpje aan de kust van North Yorkshire in noordoost Engeland. Het drijft nu veel op toerisme omdat het aan een prachtige kustlijn met kliffen, baaien, dorpjes en wandelpaden ligt en ook nog eens binnen de grenzen gesitueerd is van het North York Moors National Park. U kunt dus genieten van de kustlandschappen van de Yorkshire Heritage Coast maar landinwaarts ook van heuvels, groene valleien en heidevelden. In het dorpje kunt u ook het Captain Cook & Staithes Heritage Centre bezichtigen. De beroemde ontdekkingsreiziger heeft hier namelijk nog in een kruidenierswinkeltje gewerkt en dat winkeltje is nagemaakt / in zijn oude staat hersteld. Hier in de buurt vindt u het kleine badplaatsje Saltburn-by-the-Sea en het historische stadje Whitby, ook gesitueerd aan zee. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Staithes.


Wandelen in Staithes

Het dorpje ligt dus in een zeer bezienswaardig kustgebied. Het heeft één van de oudste kustlijnen van Engeland, een klein aantal pittoreske dorpjes en wandelpaden langs de zee. Die paden maken onderdeel uit van de Cleveland Way, een bewegwijzerde meerdaagse wandelroute door het North York Moors National Park. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Saltburn-by-the-Sea lopen of de andere kant op gaan naar Runswick Bay of door naar Whitby. Uiteraard zijn er ook mooie wandelingen te maken in het binnenland van het nationale park.

Meer info: Cleveland Way | Routes - North York Moors
Interactieve kaart met beschikbare accommodaties:

(Met name geschikt voor gebruik met desktop en laptop)


 
Als u op één van de accommodaties op de kaart klikt en de taal van die pagina is in het Engels dan kunt u eenvoudig bovenaan die pagina de taal wijzigen in het Nederlands door op het Britse vlaggetje te klikken en vervolgens een andere taal te selecteren.

Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Staithes

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Staithes te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit niet heel veel langer is. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de North York Moors
→ Badplaats, stadjes en dorpen in de North York MoorsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers