Vissersdorpje Staithes aan de kust van North Yorkshire

Staithes in North Yorkshire Staithes in North Yorkshire Staithes in North Yorkshire hotels boeken via GBLPort Mulgrave in North Yorkshire Saltburn-by-the-Sea in North Yorkshire Runswick Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Esk Valley in North Yorkshire Roseberry Topping in het North York Moors National Park

Informatie over deze bestemmingStaithes in North Yorkshire, Engeland

Staithes is een prachtig (voormalig) vissersdorpje aan de kust van North Yorkshire in noordoost Engeland. Het drijft nu veel op toerisme omdat het aan een prachtige kustlijn met kliffen, baaien, dorpjes en wandelpaden ligt en ook nog eens binnen de grenzen gesitueerd is van het North York Moors National Park. U kunt dus genieten van de kustlandschappen van de Yorkshire Heritage Coast maar landinwaarts ook van heuvels, groene valleien en heidevelden. In het dorpje kunt u ook het Captain Cook & Staithes Heritage Centre bezichtigen. De beroemde ontdekkingsreiziger heeft hier namelijk nog in een kruidenierswinkeltje gewerkt en dat winkeltje is nagemaakt / in zijn oude staat hersteld. Hier in de buurt vindt u het kleine badplaatsje Saltburn-by-the-Sea en het historische stadje Whitby, ook gesitueerd aan zee. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Staithes.


Wandelen in Staithes

Het dorpje ligt dus in een zeer bezienswaardig kustgebied. Het heeft één van de oudste kustlijnen van Engeland, een klein aantal pittoreske dorpjes en wandelpaden langs de zee. Die paden maken onderdeel uit van de Cleveland Way, een bewegwijzerde meerdaagse wandelroute door het North York Moors National Park. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Saltburn-by-the-Sea lopen of de andere kant op gaan naar Runswick Bay of door naar Whitby. Uiteraard zijn er ook mooie wandelingen te maken in het binnenland van het nationale park.

➦ Meer info: Cleveland Way | Routes - North York Moors
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boek overnachtingen via GB Liefhebbers

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers