Universiteitsstadje St Andrews in Fife - Schotland

Het golfstadje St Andrews in Fife, Schotland Het universiteitsstadje St Andrews in Fife, Schotland hotel boeken via GBL Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Kellie Castle in Fife, Schotland Het vissersdorp Anstruther in Fife, Schotland Crail in Fife, Schotland De stad Dundee in Schotland Arbroath Abbey in Angus, Schotland

Informatie, hotels en huisjesSt Andrews in Fife, Schotland

St Andrews is een historisch stadje in het oosten van Schotland en heeft ook een universiteit. Het ligt aan de kust, in het raadsgebied Fife en staat bekend als de 'Home of Golf'. Hier ligt de oudste golfbaan van de wereld en daarnaast zijn er nog eens 6 andere golfbanen waar gespeeld kan worden. In het stadje staat dan ook logischerwijs het British Golf Museum maar er ook enkele historische bezienswaardigheden, namelijk de ruïnes van de kathedraal en het kasteel. Ook is er nog het universiteitsmuseum, het St Andrews Museum. en het lokale zeeaquarium. Het stadje ligt overigens ook aan het Fife Coastal Path dus u kunt in dit gebied ook prima wandelen. Verder zuidwaarts aan de kust - in de streek genaamd East Neuk - kunt u verschillende fraaie vissersdorpjes zien zoals Crail en Anstruther. De stad Dundee aan de zeemond van de rivier de Tay ligt ook niet ver van hier. Een ander gebied in dit gebied waar u kunt wandelen is bijvoorbeeld het Lomond Hills Regional Park, wat verder landinwaarts. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden iets verder weg zijn Kellie Castle en het Hill of Tarvit Mansionhouse. U kunt op deze pagina op verschillende manieren zoeken naar een hotel, b&b of vakantiehuis. Daar staan ook enkele golf resort in St Andrews tussen.

Bier en whisky

Als u geïnteresseerd bent in hoe bier en whisky wordt gemaakt dan zijn er voor u ook enkele interessante locaties. In het stadje zelf kunt u een rondleiding in de St Andrews Brewing Company, een bierbrouwerij. Niet ver ten zuiden van St Andrews kunt u zien hoe whisky gestookt wordt in de Kingsbarns Distillery. Kijkt u hieronder voor nog meer locaties van stokerijen en brouwerijen in Schotland die bezocht kunnen worden:

Whiskystokerijen in Schotland | bierbrouwerijen in Schotland


Wandelen in St Andrews

Dit stadje ligt aan het Fife Coast Path, de meerdaagse wandelroute langs de kusten van Fife. Daarnaast zijn er hier ook wandelingen te maken door het stadje en langs de golfbanen. Of ga wat verder, bijvoorbeeld in het kustgebied van East Neuk met zijn kleine vissersdorpjes of de Lomond Hills.

Routes St Andrews en East Neuk


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar St Andrews

Er zijn verschillende manieren om naar St Andrews te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Oost Schotland
→ Stadjes en dorpen in Oost SchotlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Oost Schotland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers