Het stadje Rhayader en de Elan Valley

Het stadje Rhayader in Midden Wales Het stadje Rhayader in Midden Wales Weg en bomen in de Elan Valley, Midden Wales Craig Goch dam in de Elan Valley, Midden Wales Garreg Ddu in de Elan Valley, Midden Wales Pen-y-Garreg dam in de Elan Valley, Midden Wales Caban Coch dam in de Elan Valley, Midden Wales Het Cambrische gebergte in Midden Wales hotels boeken via GBLHet dorp Llanidloes in Midden Wales Het meer en Clywedog Reservoir in Midden Wales Stoomtrein van de Vale of Rheidol Railway in Wales Aberystwyth in Midden Wales

Informatie over deze bestemmingDam en reservoir in de Elan Valley, Wales

Rhayader is een klein marktstadje in het raadsgebied Powis. Het telt ongeveer twee duizend inwoners en is gesitueerd aan de rand van de Cambrian Mountains in Midden Wales. Die benaming kan worden gegeven aan het gros der heuvel -en bergketens in Wales maar in de naam wordt heden ten dage vooral gebruikt om het relatief ruige heuvelgebied in het midden van het land aan te duiden. Dit gebied was tevens de setting voor tal van opnames voor de reeds gestopte tv-serie Hinterland. De grote natuurlijke en architectonische attractie in deze streek is de serie dammen en waterreservoirs in de Elan Valley, aangelegd voor het produceren van electriciteit met behulp van waterkracht en het leveren van water aan de grote bevolkingscentra in en rond Birmingham. U kunt er wandelen en fietsen maar vijf van de zes dammen zijn ook per auto te bereiken. De dammen en gelijknamige reservoirs van de rivier de Elan zijn Craig Goch, Garreg Ddu, Pen y Garreg en Caban Coch. Verder westwaarts bevindt zich de dam van de rivier de Clearwen. De zesde - de Dol y Mynach dam - is nooit afgemaakt. Bij de Caban Coch dam kunt u het Elan Valley Visitor Centre bezoeken, tevens gesitueerd vlakbij het gelijknamige dorpje. Daar kunt u oa. parkeren, eten en drinken in het café, de winkel bezoeken en fietsen huren.

Rhayader is een prima plek om dit gebied te verkennen vanwege de aanwezige hotels en horeca. Het stadje heeft ook een eigen museum waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de streek. In het behoorlijk dunbevolkte gebied zijn meer kleinere stadjes en dorpen te vinden zoals LLandrindod Wells, Builth Wells en Llanidloes waar u vlakbij het eveneens fraaie Clywedog Reservoir (en dam) aantreft. Uitstapjes naar iets verder weg kan zeker ook. Denk aan de watervallen van Devils Bridge en de stoomtrein van de Vale of Rheidol Railway die daar vertrekt naar het badplaatsje Aberystwyth aan de westkust. Denk ook aan het boekenstadje Hay-on-Wye en Powis Castle met haar prachtige tuin. Beiden bevinden zich aan of niet ver van de grens met Engeland. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b en vakantiehuizen in Rhayader.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers