Portpatrick en de Rhins of Galloway - Schotland

Portpatrick in Dumfries and Galloway, Schotland Boeken Killantringan Bay in Dumfries and Galloway, Schotland Castle Kennedy in Zuidwest Schotland Mull of Galloway in Schotland Galloway Forest Park in Schotland Isle of Whithorn in Dumfries and Galloway, Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenVuurtoren van Portpatrick in Schotland

Portpatrick is een klein dorpje aan de kust van Dumfries & Galloway, zuidwest Schotland. Het heeft ongeveer duizend inwoners en ligt op The Rhins, de naam van het hamervorming schiereiland. Het is een dunbevolkte streek met ook mooie kusten en landschappen. Vlakbij het dorp staat de ruíne van Dunskey Castle en ook de mooie Killantringan Bay. Wat verder weg vindt u de Mull of Galloway, het meest zuidelijke puntje van Schotland. Dit is een hoge kaap in een kustgebied met kliffen, een natuurreservaat en een vuurtoren die u kunt beklimmen. Er staat ook een café-restaurant waar u van mooie uitzichten kunt genieten. In de buurt kunt u overigens ook nog twee tuinen bezichtigen. Dit zijn de Logan Botanic Garden en de Castle Kennedy Gardens. De ruíne van Glenluce Abbey staat hier ook in de buurt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Portpatrick.


Wandelen op The Rhins of Galloway

Hier op het schiereiland kunt u ook de nodige routes wandelen, vaak niet al te lastig. Het landschap is niet vlak maar zeker ook niet echt heuvelachtig. Wie de bergen van de Highlands gewend is zal het vlak noemen. U kunt hier mooie kustroutes lopen, bijvoorbeeld bij de prachtige Mull of Galloway, het gebied met de hoge kliffen. Portpatrick is overigens het beginpunt van de Southern Upland Way, een meerdaagse wandelroute door zuid Schotland.

Meer info: Wandelroutes Rhins of Galloway


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Portpatrick

Enkele bestemmingen in de regio

ayr Isle of Arran Castle Douglas

Reis plannen naar Portpatrick

Er zijn verschillende manieren om naar Portpatrick te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 4 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Schotland