North Berwick in East Lothian - Zuidoost Schotland

North Berwick in East Lothian, Schotland hotel boeken via GBL Berwick Law in East Lothian, Schotland Isle of May in de Firth of Forth, Schotland Tantallon Castle in East Lothian, Schotland Dunbar in East Lothian, Schotland St Abb's Head in Zuid Schotland Edinburgh in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenNorth Berwick in zuidoost Schotland

North Berwick is een kuststadje in East Lothian, behoorlijk in de buurt van de hoofdstad Edinburgh in zuidoost Schotland. Het heeft ongeveer 6 duizend inwoners, een strand, een museum en u kunt er ook het Seabird Discovery Centre bezoeken. Naast het bezoekerscentrum kunt u tevens meegaan op boottochten naar de eilandjes hier voor de kust, zoals The Lamb, Craigleith en Bass Rock, waarschijnlijk de bekendste van de drie. Deze rots was heel vroeger een gevangenis voor onder andere politieke gevangen maar tegenwoordig een natuurreservaat waar de grootste noordelijke kolonie Jan van Genten te zien is. Daarnaast kunt u meegaan op een tocht naar het Isle of May in de Firth of Forth of de veerboot pakken naar het dorpje Anstruther op het vasteland van Fife. Dat ligt aan de andere kant van de zeestraat. In de omgeving van North Berwick zijn ook nog enkele andere bezienswaardigheden zoals de ruïnes van Tantallon Castle en Dirleton Castle, Preston Mill en uiteraard de vele historische schatten van de stad Edinburgh. Het kuststadje Dunbar ligt ook in de buurt.


Wandelen in North Berwick

Wat u waarschijnlijk meteen zal opvallen wanneer u hier komt is de vulkanische rots die boven het stadje uittorent. Dit is de 167 meter hoge Berwick Law die u ook kunt bewandelen en daar van de uitzichten kunt genieten. Maar er zijn vanzelfsprekend ook een aantal andere wandelingen mogelijk in het kustgebied van East Lothian.

Meer info: Routes in East Lothian, North Berwick en Dunbar


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar North Berwick

Er zijn verschillende manieren om naar North Berwick te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2 uur 15 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan want het Edinburgh Airport ligt redelijk in de buurt. Op de luchthaven kunt u de bus pakken die u in een half uur rechtstreeks naar het centrum van Edinburgh brengt. Daar kunt u overstappen op de trein naar North Berwick, een rit van een half uur. Eenmaal in het stadje zijn er ook enkele andere bestemmingen mogelijk zoals Longniddry, Prestonpans, Musselburgh en Dunbar.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Edinburgh en de Lothians
→ Hotels en vakantiehuizen in Edinburgh en de Lothians
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers