Lynton en Lynmouth in Exmoor - Devon

Lynton in Devon Lynmouth in Exmoor Valley of the Rocks in Exmoor Foreland Point in Exmoor Watersmeet in Exmoor, Devon hotel boeken via GBL Doone Valley in Devon, Exmoor Combe Martin Bay in Devon Porlock in Somerset, Exmoor Porlock Common in Somerset, Exmoor Dunkery Beacon in Somerset, Exmoor

Informatie, hotels en vakantiehuizenCliff Railway tussen Lynton en Lynmouth in Devon, Engeland

Deze twee dorpjes liggen aan de noordkust van Devon en binnen het Exmoor National Park. Lynmouth ligt direct aan zee en Lynton 200 meter hoger op de kliffen. Om van plaats naar plaats te komen kunt u gewoon te voet gaan maar ook gebruik maken van een speciaal treintje, de Cliff Railway. Dat treintje rijdt in een zeer steile hoek de klif af naar beneden waarbij de cabine uiteraard wel gewoon recht blijft. Het is een zeer kort ritje, tevens één van de best bezochte attracties (als je dat zo mag zeggen) in heel zuidwest Engeland. De nummer één is overigens het Eden Project in Cornwall. Exmoor is zeer geschikt als u houdt van prachtige kusten met kliffen, beboste dalen en heuvels met heidevelden. Mooie locaties in de buurt zijn bijvoorbeeld de Valley of the Rocks pal ten westen van de dorpjes en een klein eindje in oostelijke richting Watersmeet, een gebied met bossen, heuvels, ravijnen en watervallen. Wat verder oostwaarts vindt u de East Lyn Valley, beter bekend als de Doone Valley. Dit gebied vormde namelijk de achtergrond van het boek 'Lorna Doone - A Romance of Exmoor'. Daardoor is die locatie, gesitueerd bij het dorpje Malmsmead, zo bekend geworden.

Nog iets verder naar het westen vindt u onder andere de hoge Hangman Cliffs en de mooie Heddon Valley. In Lynmouth kunt u terecht in een officieël bezoekerscentrum van het Exmoor National Park en in Lynton staat nog een onafhankelijk bezoekerscentrum. Bezienswaardigheden wat verder weg zijn bijvoorbeeld Arlington Court, Exmoor Zoo, de Castle Hill Gardens, Dunter Castle en het pittoreske dorpje Selworthy op het Holnicote Estate. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen op deze locaties. Zowel bovenop de kliffen in Lynton als beneden in Lynmouth zijn de nodige accommodaties.


Wandelen in Lynton

Lynmouth ligt aan het South West Coast Path, de lange meerdaagse wandelroute langs de kustgebieden van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er in de buurt ook kortere wandelingen door het Exmoor National Park te maken. Zo zijn er onder andere routes in en door het mooie Watersmeet, naar het dorpje Countisbury, door de Valley of the Rocks en in de Heddon Valley. Twee goede voorbeelden daarvan ziet u hieronder staan.

Meer info: SW Coast Path | Rondom Lynton (verslag) | Parracombe - Lynton (verslag)


Pub walk: Heddon Valley en de Hunter's Inn (10)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier nabij de kust van Exmoor kunt u een route van 7 km volgen in de bosrijke Heddon Valley. U wandelt een deel door het binnenland maar ook komt u nog aan de kust, bij de prachtige Heddon's Mouth. Onderweg kun je halt houden in de pub de Hunter's Inn. Dat is één van de pubs/herbergen die net als zoveel kastelen, landgoederen en natuurgebieden in Engeland in bezit zijn van de National Trust. Ook dat is immers erfgoed. Daar kunt u overigens ook overnachten. Kijk daarvoor hieronder verder. U kunt natuurlijk ook in Lynton en omgeving verblijven, zie daarvoor de hotel-button hierboven. Heddon Valley is niet ver van Lynton.

In de gids staat overigens ook een route (nummer 12) van 17,5 km door de Doone Valley, de vallei die vereeuwigd is in het boek van RD Blackmore. De route gaat deels langs de East Lyn rivier en over Shillstone Hill. Je kunt onderweg ook aanschuiven in de 17e eeuwse Rockford Inn. Ook daar kunt u overnachten. Ook dat is behoorlijk nabij.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

Accommodatie: Overnachten in de Hunter's Inn | Overnachten in de Rockford Inn


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Lynton en Lynmouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lynton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Lynton duurt daarna nog minimaal 5 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden. Er rijden geen treinen in het nationale park maar wel bussen. Vanuit deze dorpen rijden er onder andere bussen naar Martinhoe, Parracombe en Barnstaple, het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf hier kunt u met de trein naar de stad Exeter.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers