Het middeleeuwse Lavenham in Suffolk - Engeland

Lavenham in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Lavenham Guildhall in Suffolk, Engeland hotels boeken via GBLLong Melford in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Ickworth in Suffolk St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland Flatford in Suffolk, Engeland Het fraaie dorpje Kersey in Suffolk, Engeland Het badplaatsje Aldeburgh in Suffolk, Engeland

Informatie over deze bestemmingHouten vakwerkhuizen in het stadje Lavenham, Suffolk

Lavenham is een klein middeleeuws stadje in het binnenland van het graafschap Suffolk, oost Engeland. Het heeft een flink aantal mooie historische gebouwen waaronder de voor deze regio zo typische gekleurde houten huizen. In dit stadje in het oosten van Engeland kunt u het oude gildehuis en het Little Hall Museum bezoeken maar naast deze historische attracties staan er nog veel meer fraaie houten gebouwen die gewoon bewoond worden. Deze gekleurde houten panden staan vaak ook nog eens schots en scheef, de zogenaamde 'crooked houses'. Lavenham is dus een attractie op zich. Er staat hier ook een mooie middeleeuwse kerk en daar staat het historische graafschap East Anglia ook bekend om. Er is namelijk geen gebied aarde waar zo'n hoge dichtheid aan middeleeuwse kerken te vinden is. In de tijd van de Tudor dynastie was dit gebied namelijk zeer welvarend.

In de directe omgeving van het stadje vindt u nog meer fraaie historische huizen die te bezichtigen zijn zoals Melford Hall, Kentwell Hall en Ickworth House met zijn rotunda. Dat is één van de gebouwen in de regio die in het beheer zijn van de National Trust. In het stadje Sudbury staat Gainsborough's House, het geboortehuis van één van 's lands beroemdste schilders. In het stadje Bury St Edmunds vindt u onder andere de oude St Edmundsbury Cathedral. Kijk ook eens in het kleine maar pittoreske dorpje Kersey. Niet ver van hier ligt de Dedham Vale, een mooi natuurlijk gebied met enkele fraaie dorpjes waaronder Flatford dat zo bekend (en populair) is geworden door de werken van schilder Constabele. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Lavenham.


Op een speciale locatie overnachten in Suffolk?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het dorp kunt u enkele mooie hotels vinden. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige viersterrenhotel in deze streek? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels worden uitgelicht die gesitueerd zijn in het gebied dat vereeuwigd is in de schilderijen van de wereldberoemde schilders John Constable en Thomas Gainsborough. Eén van die hotels staat hier in Lavenham:

5 viersterrenhotels in landelijk Suffolk
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


Terug naar:

→ Vakantie vieren in East Anglia
→ Steden, badplaatsen en dorpen in East AngliaOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in East Anglia

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers