Het stadje Hexham in Northumberland

Hexham in Northumberland Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland hotel boeken via GBL Highshields Crags aan Hadrian's Wall, Northumberland Sycamore Gap aan Hadrian's Wall, Northumberland Vindolanda bij Hadrian's Wall, Northumberland Housesteads Roman Fort bij Hadrian's Wall, Northumberland Haltwhistle in Northumberland, Noord Engeland Newcastle in Tyne and Wear, Engeland North Pennines in Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Hexham in Northumberland, Engeland

Hexham is een stadje in het graafschap Northumberland, noord Engeland. Het heeft ongeveer 11 duizend inwoners is vooral bekend vanwege zijn mooie oude abdij. U vindt er ook de Hexham Old Gaol, een klein museum. De grootste trekpleister in deze regio is echter de wereldberoemde Muur van Hadrianus. Deze Hadrian's Wall waar u naast de muur en opgravingen ook mooie wandelingen langs kunt maken, ligt vlakbij Hexham. In de buurt kunt u bijvoorbeeld het Chesters Roman Fort en Corbridge Roman Town bezichtigen. Voorbeelden van meer mooie locaties bij de muur zijn Highshields Crags, Sycamore Gap en Vindolanda, een opgravingssite en museum. Andere historische bezienswaardigheden in de buurt zijn Aydon Castle, Prudhoe Castle en Cherryburn, het geboortehuis van kunstenaar Thomas Bewick.

Naast de historische waarde van het gebied is er vlakbij het stadje ook de nodige mooie natuur te zien. Op enkele kilometers afstand vindt u zowel het Northumberland National Park als de sterk heuvelachtige North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty. Daar kunt ook weer de nodige mooie wandelingen maken. Wilt u nog eens de drukte willen opzoeken, ga dan naar Newcastle, de grootste stad in de regio, bekend om haar fraaie bruggen over de rivier de Tyne. Als u een plek zoekt om te vernachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Hexham.

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Hexham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Hexham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minder dan een uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere locaties. De spoorlijn waar het aan ligt bevindt zich evenwijdig aan de Muur van Hadrianus en mogelijke bestemmingen zijn bijvoorbeeld Haltwhistle, Brampton en Carlisle. Ook kunt u gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld van de Hadrian's Wall Country Bus, een regelmatige dienst die langs vele locaties (inclusief opgravingen en musea) rijdt. Denk aan Chesters Roman Fort, Housesteads Roman Fort, Roman Vindolanda en het Roman Army Museum.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Northumberland
→ Stadjes en dorpen in NorthumberlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Northumberland

© 2012-2022 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers