Het dorpje Haworth van de Brontë Sisters in West Yorkshire

Straatje in het dorp Haworth in West Yorkshire, Engeland Winkels in het dorp Haworth in West Yorkshire, Engeland Treinstation van Haworth in West Yorkshire Brontë Parsonage Museum in Haworth, West Yorkshire hotel boeken via GBL Saltaire in West Yorkshire Bradford in West Yorkshire Halifax in West Yorkshire Norland Moor in West Yorkshire Shibden Hall in West Yorkshire Gibson Mill in West Yorkshire Hebden Bridge in West Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Skipton Castle in North Yorkshire Bolton Abbey in North Yorkshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHaworth in West Yorkshire, Engeland

Haworth is een prachtig dorp in het graafschap West Yorkshire gelegen in het noordwestelijke kwart van Engeland. Het ligt in het mooie, heuvelachtige en relatief rustige deel van het graafschap, ongeveer 15 kilometer van de stad Bradford. In Haworth kunt u het Brontë Parsonage Museum bezoeken dat gewijd is aan de beroemde gezusters (auteurs). Dit is het gebouw waar ze het grootste deel van hun leven woonden en hun boeken schreven. Emily is beroemd door het schrijven van het boek 'Wuthering Heights' en Charlotte vanwege 'Jane Eyre'. Daarnaast kunt u in het dorp ook een rit maken met de toeristische diesel of stoomtreinen van de Keighley and Worth Valley Railway. Dit is een 8 kilometer lang traject tussen Keighley en Oxenhope waarbij u dus ook kunt opstappen bij het fraaie stationnetje van Haworth. De spoorlijn en haar oude stoomtrein zijn overigens ook gebruikt in de Britse gangster-serie Peaky Blinders. Ook is hier in de omgeving gefilmd voor het prachtige 19e eeuwse kostuumdrama Gentleman Jack.

Mooie gebieden zijn er ook in de omgeving, bijvoorbeeld Ilkley Moor hier ten noorden van, het gebied genaamd Hardcastle Crags (National Trust) waarvan het bezoekerscentrum in de Gibson Mill gesitueerd is en uiteraard ook het prachtige Yorkshire Dales National Park, niet meer dan 20 kilometer rijden. Voorbeelden van historische attracties iets verder buiten het dorp zijn de East Riddlesden Hall en het zeer fraaie werelderfgoed-dorp Saltaire, te vinden vlakbij het stadje Shipley. Op één van de foto's ziet u ook Norland Moor, een heidegebied vlakbij de stad Halifax. Dergelijke heidevelden bloeien normaal gesproken vanaf midden augustus. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Haworth.


Wandelen

In de omgeving van het dorp kunt u ook wandelen zoals bijvoorbeeld over de paden van de Pennine Way, één van de langste meerdaagse wandelroutes van Groot-Brittannië. Zo kunt u zuidwaarts richting Hebden Bridge en noordwaarts naar de Yorkshire Dales lopen. Ook vindt u hier de Brontë Way, een route die van oost naar west loopt, namelijk van Oakwell Hall in Birstall (West Yorkshire) tot Gawthorpe Hall in Lancashire. Deze vierdaagse wandeling komt langs plaatsen die een sterke link hebben met de familie Brontë.

Meer info: Pennine Way | Brontë Way


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Haworth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Haworth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 2 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in South -en West Yorkshire
→ Steden, stadjes en dorpen in South -en West YorkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in South -en West Yorkshire

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers